Α2: Το τρίτο ημίχρονο της 16ης αγωνιστικής

Τον πρώτο (Καβάλα) και τον... τελευταίο (Ηλυσιακός) τον ξέρουμε. Το ενδιαφέρον επομένως εστιάζεται στην ομάδα που θα ακολουθήσει τη Καβάλα στην Α1, αλλά και σε αυτές που θα αποφύγουν τον υποβιβασμό, με την "μάχη" να "φουντώνει" μετά και τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα έστω και αν τα βρήκε... σκούρα, επικράτησε του μαχητικότατου ΟΦΗ με 70-60, πέτυχε την 10η σερί νίκη της και παρέμεινε μόνη πρώτη στη κορυφή, με διαφορά δύο

βαθμών από τους διώκτες της. Οι Κρητικοί έδειξαν ότι είναι πολύ σκληρά καρύδια και παρά την σαφή διαφορά ποιότητας και λύσεων, δυσκόλεψαν τον μεγάλο τους αντίπαλο, κερδίζοντας πόντους αυτοπεποίθησης ενόψει της συνέχειας.

Τη νίκη της αγωνιστικής, αν όχι της... χρονιάς, πέτυχε η νεοφώτιστη Λιβαδειά. Με μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μια φορά τον... αιώνιο έφηβο Γιάννη Γκαγκαλούδη (31 π.), οι Βοιωτοί νίκησαν στο Ψυχικό την ομώνυμη ομάδα και εκ των φαβορί για την άνοδο με 77-84 και έκαναν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία τους (8 νίκες), ενώ παράλληλα έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη "μάχη" για τη δεύτερη θέση, μιας και το Ψυχικό απέκτησε συγκατοίκους στη κορυφή τους Λαύριο και Αρκαδικό. Δύο ομάδες οι οποίες δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα, όμως συνέχισαν με νίκες...

Το Λαύριο πέρασε από το Ιβανώφειο επικρατώντας του Ηρακλή (77-80) και παραμένει "σφήνα" για την άνοδο, διεκδικώντας το μερίδιο επιτυχίας που του αναλογεί. Η ήττα του Ηρακλή τον βάζει πλέον σε "χοντρές" περιπέτειες καθώς παραμένει εντός της ζώνης του υποβιβασμού με τα περιθώρια να έχουν στενέψει ιδιαίτερα.

Ζόρικα πέρασε και ο Αρκαδικός στη Τρίπολη, ο οποίος δεινοπάθησε από τον Αετό, όμως κατάφερε να πάρει στο τέλος ένα "χρυσό" δίποντο (76-73) και να διατηρηθεί σε τροχιά ανόδου. Ο Αετός επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μια από τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες του πρωταθλήματος, έκανε πολύ καλή εμφάνιση και αν ήταν πιο τυχερός στο τέλος θα μπορούσε να κάνει και την έκπληξη... Το μυαλό των Αθηναίων πάντως είναι ήδη στον "τελικό", της επόμενης αγωνιστικής με τον Ηρακλή στο κλειστό του Στρέφη, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τη σωτηρία.

Το Παγκράτι χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του όταν παίζει χωρίς τον κόσμο του και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας, όπου γνώρισε την δεύτερη εντός έδρας ήττα του (80-87). Η πρώτη ήταν και πάλι σε "κεκλεισμένων των θυρών", από το Ψυχικό. Η Δόξα είναι σε ανοδική πορεία και παρά την απουσία του Κυρίτση έκανε μια άκρως πειστική εμφάνιση η οποία την κρατά σε τροχιά ανόδου.

Αντίθετα, ο Εθνικός δεν επηρεάστηκε από τις άδειες εξέδρες. Παίζοντας όμορφο μπάσκετ συνέτριψε τον Ερμή Λαγκαδά με 83-63 και αφ' ενός εξασφάλισε ουσιαστικά τη παραμονή του στη κατηγορία και αφ' ετέρου έχει ελπίδες ακόμη και για το... θαύμα της ανόδου. Ο Ερμής δείχνει να καταρρέει (έχει χάσει και τον Βουτσίτσεβιτς λόγω τραυματισμού) και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα