Έκανε το χρέος της η Φενέρ...(vid)

Η Φενέρμπαχτσε συνεχίζει... ακάθεκτη στον όμιλο του Παναθηναϊκού, διατηρώντας το απόλυτο και απέναντι στην Τσεντεβίτα, την οποία υπέταξε στην «Ulker Sports Arena» με 86-73. Το τελικό σκορ, ίσως να αδικεί την αξιέπαινη εικόνα που παρουσίασε για άλλη μια φορά η κροατική ομάδα, η οποία όμως στο τέλος «κόλλησε» στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τους τελευταίους να καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο να βρουν τις λύσεις για

να πάρουν την νίκη σε διαστάσεις θριάμβου.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές των νικητών ήταν οι Τζίτζι Ντατόμε και Έκπε Ούντο, με τον πρώτο να σημειώνει 19 πόντους και τον δεύτερο 17. Καθοριστικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στο σημείο, όπου οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν μία μεγάλη ανατροπή από το -15, ολοκληρώνοντας μεν με 11 πόντους, αποχωρώντας δε υποβασταζόμενος από το παρκέ στα τρία λεπτά πριν το τέλος, λόγω θλάσης που υπέστη στην προσπάθεια να πασάρει σε συμπαίκτη του, κάτι που συνέβη και στον Πέρο Άντιτς που γύρισε το πόδι του. Ο Γιαν Βέσελι είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ 11 πόντους με τέσσερα ριμπάουντ και έξι ασίστ πρόσθεσε ο Ρίκι Χίκμαν. Κορυφαίοι του συνόλου του Βέλικο Μίρσιτς, ήταν με 13 πόντους οι Μίρο Μπίλαν και Τζέιμς Ουάιτ. Ο Τζέικομπ Πούλεν είχε 12 πόντους και 11 ο Χένρι Ουόκερ.

Το διάστημα των πρώτων τριών λεπτών, χαρακτηρίστηκε από μία «μάχη» του Ούντο... εναντίον όλων, ώσπου ήρθε ο Άντιτς να σκοράρει δύο απανωτά τρίποντα και να δώσει «άερα» διψήφιας διαφοράς στην ομάδα του (18-8 στο 5'). Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν τους σαστισμένους Κροάτες και με λύσεις στο ανοικτό γήπεδο από τον Χίκμαν, έφτασαν την απόσταση και στο +15, ολοκληρώνοντας ένα σερί 18-0 από το 7-8 που είχε διαμορφωθεί στα πρώτα δύο λεπτά, για να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο η πρώτη περίοδους (27-12).

Μόλις βγήκε ο Ούντο, μπήκε ο Βέσελι και ο Τσέχος συνέχισε να «πληγώνει» τους αντιπάλους ψηλούς, κάνοντας με τέσσερις προσωπικούς πόντους το 31-16 στο 11ο λεπτό. Παρά το προβάδισμα αυτό της Φενέρ, πάντως, η Τσεντεβίτα αντέδρασε και οι «μάχες» του Μπίλαν στη ρακέτα έδωσαν το έναυσμα στους υπολοίπους. Πίλεπιτς και Πούλεν συμπαραστάθηκαν στον ψηλό της ομάδας τους, για να πραγματοποιηθεί ένα σερί 0-8 που έβαζε προοδευτικά τους φιλοξενούμενους εκ νέου στο παιχνίδι (31-24 στο 14'). Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του εικοσαλέπτου, καθώς οι Αράποβιτς και Ζγκάνετς είχαν τις λύσεις από την περιφέρεια, για να απαντήσουν στους Μπογκντάνοβιτς και Ντίξον, με τον Ουάιτ να διαμορφώνει με υπέροχη «πιρουέτα» στον αέρα το 40-33.

Η αντεπίθεση της Τσεντεβίτα συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου αντέδρασε στην αρχικά δυναμική παρουσία του Βέσελι, ο οποίος έφερε και πάλι τη διαφορά στους 10 πόντους με έξοχες προσπάθειες (45-35 στο 22'). Ένα 0-8 από τους Πούλεν και Μπάμπιτς, μείωσε την απόσταση στο -2, στην οποία κατάφερναν να παραμείνουν οι Κροάτες έχοντας λύσεις σποραδικά από τους Πίλεπιτς, Ουάιτ, Μπίλαν, Γκόρντιτς και Ουόκερ, απέναντι στους Ντατόμε και Σλούκα που κρατούσαν την Φενέρ. Ο Ουόκερ, μάλιστα, ήταν κι εκείνος που μίρκυνε την «ψαλίδα» στην ελάχιστη τιμή της, μπαίνοντας στην καθοριστική τελευταία περίοδο (62-61).

Εκεί, ο Ούντο ανέλαβε να κάνει και πάλι τη διαφορά κερδίζοντας ακόμη περισσότερες «μάχες» στη ρακέτα και σπρώχνοντας την ομάδα του σε ένα επιμέρους 13-4, με δύο απανωτά τρίποντα των Χίκμαν και Σλούκα να αυξάνουν την απόσταση ακαριαία και πάλι στο +10 (75-65 στο 33'). Η άμυνα της Τσεντεβίτα της έδωσε τη δυνατότητα να μειώσει με ένα γρήγορο 0-5 στην αντίστοιχη διαφορά, χάρη στους Μπίλαν και Ουάιτ, αλλά κι εκείνη της Φενέρ δεν ήταν αμελητέα, ύστερα από αυτό το σερί περιόρισε στους μόλις τρεις πόντους την αντίπαλό της, για να ξαναφτάσει πάνω από το +10 με τον Σλούκα πρωταγωνιστή και τον Βέσελι να καρφώνει για το 84-73 στα 55" πριν την εκπνοή. Οι «σκοτωμένες» επιθέσεις των παικτών του Μίρσιτς στο τέλος, δεν μπορούσαν να τους δώσουν τίποτα καλύτερο από το τελικό 86-73, με καλάθι του Ντατόμε σχεδόν με τη λήξη.

Δεκάλεπτα: 27-12, 40-33, 62-61, 86-73

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 11 (2), Χερσέκ, Ούντο 17, Άντιτς 8 (2), Μπογκντάνοβιτς 5, Γιουρτσεβέν, Σλούκας 11 (1), Βέσελι 12, Κάλινιτς, Ντίξον 3 (1), Ντατόμε 19 (3)

Τσεντεβίτα (Μίρσιτς): Πούλεν 12 (2), Ουάιτ 13 (1), Πίλεπιτς 8 (2), Μπάμπιτς 7 (1), Ζγκάνετς 2, Ουόκερ 11 (2), Μπίλαν 13, Γκόρντιτς 4, Αράποβιτς 3 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα