Η Χίμκι τη νίκη η Μπαρτσελόνα τη διαφορά

Η Χίμκι απέιλησε τη Μπαρτσελόνα με διασυρμό, αλλά οι Καταλανοί αντέδρασαν στην τελευταία περίοδο και μειώνοντας στο τελικό 75-61 "έσωσαν" τη διαφορά των 17 πόντων που είχαν νικήσει στη Βαρκελώνη. Στο 5-4 πήγαν οι Ρώσοι, στο 4-5 οι Καταλανοί, στον όμιλο του Ολυμπιακού που έχει 3 νίκες και παίζει αύριο με τη Λαμποράλ στο ΣΕΦ,

Η Χίμκι έκανε εξωπραγματική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο

απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που δεν... μέτρησε σωστά το ματς. Οι Καταλανοί έδειξαν στα πρώτα λεπτά διατεθειμένοι να πάνε στον γρήγορο ρυθμό που πάντα επιδιώκουν οι Ρώσοι και... έχασαν τη μπάλα.
Η πιεστική άμυνα της Χίμκι, με συνεχόμενες παγίδες, οδηγούσε σε κλεψίματα και επιθέσεις των 5 δευτερολέπτων, με τον Ράις να επβάλλει έναν δαιμονισμένο ρυθμό, τους συμπαίκτες του να ακολουθούν και τους αντιπάλους να παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν.
Το 6-7 στο 3' ήταν η τελευταία επαφή της Μπαρτσελόνα με το σκορ και στη συνέχεια άρχισε το σόου. Με Ογκουστιν και Χάνεϊκατ στην αρχή να οδηγούν επιθετικά, με τον ντεφορμέ Τόμιτς πλήρως εγκλωβισμένο κάτω από τα καλάθια και με την Μπαρτσελόνα να αναλώνεται σε άστοχα τρίποντα, η Χϊμκι ξέφυγε με 16-7 στο 6', με 20-11 στο 8', με 22-11 στο 9' και στο δεκάλεπτο ήταν μπροστά με 22-11.
Ο Πασκουάλ επιχείρησε να αντιδράσει ρίχνοντας στο παρκέ τον Αρόγιο και δίδυμο "πύργων" τους Σάμουελς και Ντόρσεϊ, αλλά ο Πορτορικάνος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Κάπως έτσι η Χίμκι που συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό και με τον Σβεντ να έχει προστεθεί στην εξίσως, στο 15'30'' είχε ήδη καλύψει την διαφορά της ήττα των 17 πόντων στη Βαρκελώνη και να είναι μπροστά με 37-18. Στο 17' η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 20 πόντους, 45-25 και το ημίχρονο έληξε με 48-29.

Η Μπαρτσελόνα έχοντας χάσει ένα ολόκληρο ημίχρονο επιχείρησε να επιστρέψει στο ματς πηγαίνοντας ετεροχρονισμένα στο χαμηλό τέμπο που θεωρητικά υπερτερούσε. Ο Πασκουάλ χαμήλωσε και το σχήμα και στα πρώτα πέντε λεπτά το σκορ ήταν στο 53-33 με τις δύο ομάδες να έχουν σκοράρει μόλις από πέντε πόντους. Κανένα κακό δηλαδή για τους Ρώσου που προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα.
Η μοναδική έκλαμψη της Μπαρτσελόνα ήταν το σερί 8-0 που ολοκλήρωσαν από το 25' μέχρι το 27' και μείωσαν σε 56-41, όμως, η Χίμκι έκλεισε το δεκάλεπτο στο 61-43 και όλα έδειχναν ότι το τελευταίο δεκάλεπτο θα εξελισσόταν σε μάχη για τη διαφορά των 17 πόντων.

Η Μπαρτσελόνα άρχισε την τελευταία περίοδο με ένα γρήγορο 4-0 που έφερε τη διαφορά στους 14 και το σκορ στο 61-47, και στο 33' να έχει μειώσει στο 65-52. Ο Σαμάρντο Σάμουελς έπαιρνε μπάλες και έκανε ζημιές, αναγκάζοντας τον Κουρτινάιτς να ρίξει ταυτόχρονα στο παρκέ Ογκουστιν και Ντέιβις για να τον αντιμετωπίσει. Η Μπαρτσελόνα είχε γυρίσει πλέον τον ρυθμό και στο 36'30'' μείωσε στους 11, 69-58 δείχνοντας προθέσεις μέχρι και για διεκδίκηση της νίκης, με το Ντόελμαν να έχει βρει την ευστοχία του από μακριά.

Ο Ράις επανέφερε την τάξη, με ένα κλέψιμο μέσα από τα χέρια του Αρόγιο και μία ασίστ στον Ντέιβις και η Χίμκι μπήκε στο τελευταίο λεπτό στο +14, 75-61, με τη νίκη να έχει κριθεί και το μεγάλο ντέρμπι να έχει εστιαστεί στη διαφορά. Αυτό όμως ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο Ντέιβις έχασε ένα λέι απ και ο Ράις ένα τρίποντο της απελπισίας στην εκπνοή.


ΧΙΜΚΙ (Κουρτινάιτις): Ράις 5, Σβεντ 16, Ντράγκιτς 7(1), Ογκουστιν 13, Κοπόνεν 2, Βιάλτσεφ, Μόνια 8(2), Χάνεϊκατ 11(1), Ντέιβις 12

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 14(4), Ντόρσεϊ 2, Ρίμπας 7, Ναβάρο 6, Σατοράνσκι 6, Βεζένκοφ, Σάμουελς 9, Ολεσον, Αρόγιο 5(1), Περπέρογλου 7(1), Τόμιτς 5

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα