Μέσα Ανατολή και Βόρεια Αφρική στο FIBA Europe Cup

Η FIBA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο στο νέο Europe Cup να συμπεριλάβει συλλόγους τόσο από την Μέση Ανατολή, όσο και από την Βόρεια Αφρική, ζήτημα το οποίο θα τεθεί επί τάπητος στις επόμενες συναντήσεις της.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί εταιρία στην Ελβετία, η οποία θα είναι υπεύθυνη να «τρέξει» το νεοσύστατο μπασκετικό Champions League

και θα ανήκει από κοινού στη FIBA και τις ευρωπαϊκές λίγκες (50% στην παγκόσμια ομοσπονδία, 50% στις λίγκες της γηραιάς ηπείρου). Όπως ενημέρωσε, με σχετική ανακοίνωσή της, η νομική σύστασή της θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 2 Μαρτίου.

Στη νέα συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Παρίσι με την αρωγή της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της NLB, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για το μέλλον του Basketball Champions League, που θα κάνει πρεμιέρα την καινούρια σεζόν, και την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής από τις επιτροπές εργασίες.

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων -μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης- έδωσαν οικειοθελώς το παρών, χωρίς να τους ασκηθεί η παραμικρή πίεση ή κάποιος εξαναγκασμός, γεγονός που από τη FIBA χαρακτηρίστηκε ως «απάντηση» στην πρόσφατη καταγγελία της Ευρωλίγκας (Διαβάστε ΕΔΩ).

Επαναλήφθηκε, επίσης, πως όλες οι ενέργειες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σκοπεύουν στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση των εγχώριων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα