Holcim: Εγκαινιάζει παγκόσμιο Κόμβο Καινοτομίας για αειφόρες κατασκευές – Ποιες εταιρείες αφορά

15:05 11/9/2023 - Πηγή: NewsIt

Έναν πρωτοποριακό Κόμβο Καινοτομίας (Innovation Hub) για την επιτάχυνση των αειφόρων κατασκευών δημιούργησε η Holcim στη Λυών όπου θα παρουσιάζονται βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις και ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως χώρος συν-δημιουργίας για την επιτάχυνση των κυκλικών και ενεργειακά αποδοτικών κατασκευών με βελτιωμένο ανθρακικό αποτύπωμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Innovation Hub άνοιξε τις πύλες του στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ

κατόπιν αιτήματος, επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου μπορούν να επισκέπτονται τον εκθεσιακό χώρο.

Αειφόρες κατασκευές

Ο εκθεσιακός χώρος παρουσιάζει στην πράξη τον τρόπο με τον οποίο η Holcim οδηγεί τις εξελίξεις για την απανθρακοποίηση των κτιρίων σε όλο τον κύκλο ζωής τους, μέσω των ακόλουθων λύσεων:

• Δομικά υλικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως το σκυρόδεμα ECOPact® και το τσιμέντο ECOPlanet®,

• Συστήματα στέγης και μόνωσης που ωθούν τη βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, από τις πλάκες στέγης Elevate έως το αφρώδες υλικό Airium®.

• Λύσεις κυκλικής δόμησης, όπως η πλατφόρμα κυκλικής τεχνολογίας ECOCycle® για την μετατροπή υλικών κατεδάφισης κατασκευών σε νέα δομικά υλικά.

Νεοφυείς επιχειρήσεις

Στεγασμένο σε ένα τριώροφο κτίριο, το Innovation Hub προσφέρει χώρους εργασίας για τη φιλοξενία νεοφυών επιχειρήσεων και think tanks, με στόχο την επιτάχυνση της καινοτομίας μέσω συνεργειών. Επιπλέον, ο χώρος θα αξιοποιηθεί ως πλατφόρμα διαλόγου για τη διερεύνηση του μέλλοντος των αειφόρων πόλεων και κατασκευών μέσω διαδραστικών εκθεμάτων και εκδηλώσεων.

Το Innovation Hub στεγάζεται στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Holcim στη Λυών της Γαλλίας, όπου περισσότεροι από 200 ερευνητές ασχολούνται αποκλειστικά με την ανάπτυξη αειφόρων κατασκευαστικών λύσεων.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Holcim, Nollaig Forrest: «Η περίοδος αυτή αποτελεί μια πολύ συναρπαστική εποχή για τον κατασκευαστικό κλάδο, με σημαντική ώθηση στην καινοτομία για την προαγωγή αειφόρων λύσεων».

To άρθρο Holcim: Εγκαινιάζει παγκόσμιο Κόμβο Καινοτομίας για αειφόρες κατασκευές – Ποιες εταιρείες αφορά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Holcim, Εγκαινιάζει, Κόμβο Καινοτομίας, – Ποιες,Holcim, egkainiazei, komvo kainotomias, – poies