ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σίγουρα στην Ευρώπη, όλα τα σενάρια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

14:01 13/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια φουντώνει στα πλέι οφ της Super League, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα αγωνίζονται σίγουρα τη νέα σεζόν στην Ευρώπη, σε αντίθεση με Ολυμπιακό

και Παναθηναϊκού που παλεύουν για ένα εισιτήριο.

Με τη νίκη του επί του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε, μετά και την ΑΕΚ, ότι θα αγωνίζεται σίγουρα στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ίτε στα προκριματικά του Champions League ως πρωταθλητής, είτε σε αυτά του Conference League ως δεύτερος ή τρίτος. 

Οι Δικέφαλοι δεν γίνεται να τερματίσουν τέταρτοι, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν αυτή τη θέση.

Ο τέταρτος δεν βγαίνει στο Conference League, αν ο Άρης νικήσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό και κατακτήσει το Κύπελλο.

Να σημειωθεί ότι αν ο Ολυμπιακός τερματίσει τέταρτος, ο Παναθηναϊκός τρίτος και ο Άρης πάρει το Κύπελλο, τότε η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη εφόσον οι Πειραιώτες κατακτήσουν το Conference League στον τελικό της 29ης Μαΐου κόντρα στη Φιορεντίνα.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό του Champions League στις 23-24 και 30-31 Ιουλίου. 

Οι άλλες δύο ομάδες που θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο θα παίξουν στον δεύτερο προκριματικό του Conference League, στις 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. Η ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο θα παίξει στο Europa League και έχει αρκετές πιθανότητες να αποφύγει τον πρώτο προκριματικό (11-18 Ιουλίου) και να μπει απευθείας στον δεύτερο (25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου).

To άρθρο ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σίγουρα στην Ευρώπη, όλα τα σενάρια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα