Ανελέητο σφυροκόπημα και διπλωματικές ζυμώσεις με φόντο τη σαρωτική επίθεση στη Γάζα και τους φόβους για γενικευμένη σύρραξη

12:39 17/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών από τις αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ κατά τη Λωρίδα της Γάζας μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, ενώ από τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στη γειτονιά Χαν Γιούνις της Γάζας, 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το πρωί έγινε γνωστό πως οι νεκροί τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Γάζα ξεπερνούν τους 4.150. Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου τρομοκράτες της Χαμάς μπήκαν στην

επικράτεια του Ισραήλ σκότωσαν εκατοντάδες, βίασαν και απήγαγαν… Ο αριθμός των ομήρων στη Γάζα σύμφωνα με τη Χαμάς φτάνει τους 240, ενώ οι αρχές του Ισραήλ επιβεβαιώνουν ότι έχουν απαχθεί τουλάχιστον 199 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, αργά τη νύχτα της Δευτέρας δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο μιας ομήρου. Πρόκειται για μια 21χρονη γαλλο-εβραία που κρατείται εδώ και 10 μέρες στη Γάζα. Στο βίντεο φαίνεται η 21χρονη Μία να δέχεται ιατρική φροντίδα, καθώς φαίνεται να έχει λάμες στο ύψος του μπράτσου.

Η κοπέλα λέει πως είναι καλά και το μόνο που ζητά είναι να την πάρουν από εκεί…

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Hamas Release a Video Of A Hostage.

Mia Shem, 21 years old, is a Shoham resident with French citizenship.

She was kidnapped by Hamas from Sderot on the 7th of October.

“I am a prisoner in Gaza and they treated me and performed a surgery on me that took 3 hours, and… pic.twitter.com/0u1QZ0RgxR

— Censored Men (@CensoredMen) October 16, 2023

 

Σημειώνεται πως το Ισραήλ φαίνεται πως ακόμα δεν είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη περιβόητη χερσαία εισβολή, ενώ την Τετάρτη αναμένεται στο Τελ Αβίβ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε σήμερα «την αθλιότητα, που αποτελεί η σύλληψη αθώων ανθρώπων ομήρων, και την ειδεχθή σκηνοθετημένη παρουσίασή τους», αφού είδε το βίντεο με μια Γαλλοϊσραηλινή όμηρο.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση του βίντεο της Μία Σεμ, Γαλλοϊσραηλινής πολίτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τρομοκρατικό κίνημα Χαμάς», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

«Ζητεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της. Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί πλήρως και συνεργάζεται με τους εταίρους της για να απελευθερωθούν οι Γάλλοι όμηροι που κρατά η Χαμάς», πρόσθετει η γαλλική προεδρία.

Σφοδροί βομβαρδισμοί

Τα ξημερώματα της Τρίτης οι σφοδρότεροι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σε τρεις περιοχές στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας: τη Χαν Γιούνις, τη Ράφα και τη Ντέιρ αλ Μπάλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πολλοί από τους νεκρούς είναι οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, μετά την εντολή που εξέδωσε το Ισραήλ για εκκένωση, και είχαν καταφύγει πιο νότια, μεταδίδει το al Jazeera.

Σύμφωνα με πηγές, άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

«Τέσσερις τρομοκράτες» νεκροί στα σύνορα με το Λίβανο

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε «τέσσερις τρομοκράτες» που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στη χώρα από τον Λίβανο.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, ο στρατός επεσήμανε ότι τα μέλη του «εντόπισαν μια ομάδα τρομοκρατών που αποπειράθηκε να διεισδύσει μέσω του φράκτη ασφαλείας από τον Λίβανο και να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό», προσθέτοντας ότι «τέσσερις τρομοκράτες σκοτώθηκαν».

#BREAKING: The IDF says observation troops spotted a terrorist squad attempting to infiltrate the security fence with Lebanon and plant an explosive device. Four terrorists were eliminated.
Footage: pic.twitter.com/Zs7pfCPfm3

Israel War Room (@IsraelWarRoom) October 17, 2023

Ωστόσο ο ισραηλινός στρατός δεν διευκρίνισε πού ακριβώς σημειώθηκε το συμβάν.

Το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ σχεδόν σε καθημερινή βάση, στη χειρότερη κλιμάκωση στη μεθόριο εδώ και 17 χρόνια

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε επίσης ότι έλαβε αναφορές «για πυρά προς την πόλη Μετούλα», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ασφυκτική η κατάσταση στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα ότι χρειάζεται επείγουσα πρόσβαση στη Γάζα για να παραδώσει βοήθεια και ιατρικές προμήθειες, ενώ η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε για ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μιλώντας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο δρ. Ρίτσαρντ Μπρέναν, περιφερειακός διευθυντής για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στο γραφείο του ΠΟΥ στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι ο ΠΟΥ συναντάται σήμερα με αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τη «λήψη αποφάσεων» για να επιτραπεί η πρόσβαση στη Γάζα το συντομότερο δυνατόν.

Gaza

“I swear they were just sleeping”

“How did 5 of them die, they were just sleeping”pic.twitter.com/FimaP3kJyh

— War Monitor (@WarMonitors) October 16, 2023

Ο δρ Ρίτσαρντ Πεέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ότι 2.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 11.000 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από τότε που ξεκίνησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Περίπου τα μισά θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

20 οι Γάλλοι που έπεσαν νεκροί κατά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Θεσμών της Γαλλίας ανακοίνωσε τον θάνατο μιας Γαλλοϊσραηλινής, της Σελίν Μπεν Νταβίντ-Ναγκάρ, η τύχη της οποίας αγνοείτο μετά την αιφνιδιαστική και άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Με αυτήν ανέρχεται σε 20 ο αριθμός των Γάλλων πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα.

«Η Σελίν Μπεν Νταβίντ-Ναγκάρ, Γαλλοϊσραηλινή πολίτης, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Το μαθαίνουμε σήμερα (χθες, Δευτέρα) μετά την ταυτοποίηση σορών. Αυτή είχε ένα βρέφος έξι μηνών και έναν σύζυγο, ο οποίος την αναζητούσε παντού εδώ και δέκα μέρες. Οι σκέψεις μας στρέφονται στην οικογένειά της και τους συγγενείς της», ανέφερε το Crif σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) χθες το βράδυ.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση σήμερα το πρωί.

Ο απολογισμός των Γάλλων πολιτών που έπεσαν θύμα της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ ανερχόταν ως την Κυριακή σε 19 νεκρούς και 13 αγνοούμενους, σύμφωνα με δήλωση την ίδια μέρα της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών Κατρίν Κολονά στο πέρας επίσκεψής της στο Ισραήλ.

Πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος και στον πόλεμο που πυροδότησε αυτή. Περίπου 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα στα ισραηλινά πλήγματα που έγιναν σε αντίποινα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

To άρθρο Ανελέητο σφυροκόπημα και διπλωματικές ζυμώσεις με φόντο τη σαρωτική επίθεση στη Γάζα και τους φόβους για γενικευμένη σύρραξη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανελέητο, Γάζα,aneleito, gaza