«Διάσκεψη αλληλεγγύης» στο Παρίσι για την Ουκρανία - Συμμετέχουν 70 χώρες και Οργανισμοί

12:04 13/12/2022 - Πηγή: NewsIt

70 κράτη και διεθνείς οργανισμοί κινητοποιούνται εκ νέου για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Αυτή τη φορά ο στόχος είναι διπλός, από τη μια να ενορχηστρωθεί η παροχή άμεσης βοήθειας στον ουκρανικό πληθυσμό, που βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο των επιθέσεων από την Ρωσία, και από την άλλη να προετοιμαστεί η ανοικοδόμηση της χώρας.

Μετά τις διασκέψεις του Λουγκάνο, της Βαρσοβίας και του Βερολίνου, η σημερινή (13.12.2022) συνάντηση στο Παρίσι στοχεύει στην εξουδετέρωση της στρατηγικής

που εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο από τη Ρωσία, η οποία συνίσταται στην επίθεση στις μη στρατιωτικές υποδομές για να υποφέρει ο ουκρανικός πληθυσμός και να αποδυναμωθεί η αντίσταση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε την βούληση της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει τους Ουκρανούς «να αντισταθούν κατά την διάρκεια του χειμώνα», απέναντι σε μία Ρωσία που ενεργεί «άνανδρα» και στόχος της είναι «να βυθίσει στο σκοτάδι και το κρύο» τους Ουκρανούς.

«Η Ρωσία ενεργεί άνανδρα» και «προσπαθεί να σκορπίσει τον τρόμο στον πληθυσμό» επιτιθέμενη κατά μη στρατιωτικών υποδομών, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας ανοίγοντας τις εργασίες της διεθνούς διάσκεψης. 

 

Οι μετέχοντες στη σύνοδο θα εστιάσουν σε πέντε σημαντικούς τομείς –την ενέργεια, την υδροδότηση, τον επισιτισμό, την υγεία και τα μέσα μεταφοράς– για να επιτραπεί στην Ουκρανία να διατηρήσει σε λειτουργία τις θεμελιώδεις υποδομές της.

«Ο άμεσος στόχος (…) είναι να μην καταρρεύσει το ουκρανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, να μην υπάρξει ‘συσκότιση’ αρκετών εβδομάδων, να μην παγώσει το νερό μέσα στους σωλήνες» διότι τότε αυτοί δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν “ως το καλοκαίρι”, σύμφωνα με την γαλλική προεδρία και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε συγχρονίσει τις θέσεις μας πριν από (…) τη διάσκεψη υποστήριξης στο Παρίσι», ανέφερε την Κυριακή (12.12.2022) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μήνυμά του στο Twitter έπειτα από συνομιλία που είχε με τον Μακρόν. Σήμερα, θα απευθυνθεί στην διάσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο «Διάσκεψη αλληλεγγύης» στο Παρίσι για την Ουκρανία - Συμμετέχουν 70 χώρες και Οργανισμοί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα