«Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση, δεν θα μείνει κανείς ζωντανός στη Γάζα» - Μαρτυρίες Ελλήνων που επέστρεψαν από την κόλαση

13:11 7/11/2023 - Πηγή: NewsIt

«Δεν θα μείνει κανένας ζωντανός στη Γάζα» δηλώνουν με τρόμο Έλληνες που έζησαν τη φρίκη του πολέμου που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και πλέον βρίσκονται στη χώρα μας. 

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Ατέφ και ο Αλέξανδρος περιέγραψαν τον εφιάλτη του πολέμου και όλα όσα έζησαν μετά την εισβολή της Χαμάς στα εδάφη του Ισραήλ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως έχουν δει «κομμένα μωρά

στη μέση», ενώ τόνισαν πως «εάν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό δεν θα μείνει κανένας ζωντανός στη Γάζα».

Ο Αλέξανδρος Φαγιάντ είπε ότι δεν περίμενε ότι θα βγει ζωντανός, ενώ σημείωσε ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις τη ζωή σου, δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς. Έχουν κόψει το ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα. Δεν υπάρχουν ψυγεία να βάλουν τους νεκρούς».

«Το πρωί πλένουμε τα δόντια μας με αλμυρό, θαλασσινό νερό» περιέγραψε ο Ατέφ Ραγιάντ.

«Ένα μωρό, περίπου 2 χρονών έκλαιγε όλη τη νύχτα» από την πείνα και ευτυχώς «βρήκαμε ένα κομμάτι ξερό ψωμί, το βάλαμε στο νερό για να μαλακώσει και του το δώσαμε».

Ο Ατέφ προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, αλλά όπως λέει «ευτυχώς που δεν κατάφερα να πάω γιατί μετά από μία ημέρα χτύπησαν την εκκλησία».

Ο Αλέξανδρος δήλωσε πως «αν πηγαίναμε 3 μέτρα δεξιά θα μας χτυπούσε πύραυλος», ενώ σημείωσε ότι έχει χάσει ήδη 12 άτομα από την οικογένειά του.

 

«Έχω 8 άτομα, συγγενείς μου, κάτω από τα ερείπια, ακόμα δεν μπορούν να τους βγάλουν», τόνισε ο Ατέφ.

To άρθρο «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση, δεν θα μείνει κανείς ζωντανός στη Γάζα» - Μαρτυρίες Ελλήνων που επέστρεψαν από την κόλαση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έχω, Γάζα - Μαρτυρίες Ελλήνων,echo, gaza - martyries ellinon