«Η μνήμη του Ολοκαυτώματος δεν θα σβήσει ποτέ» - Οι εκδηλώσεις στη Νάουσα παρουσία Τζιτζικώστα

18:39 12/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έστειλε το δικό του μήνυμα στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 202 ετών από το Ολοκαύτωμα στη Νάουσα…

«Ως έναν τόπο που γέννησε ήρωες» πρέπει να σκεφτόμαστε τη Νάουσα, όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη διακοσιοστή δεύτερη επέτειο του Ολοκαυτώματος στην ηρωική πόλη. Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων και φορέων, όπως και σχολείων, αλλά και τμημάτων της αστυνομίας και του στρατού στην οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Όπως κάθε χρόνο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά τη σπουδαία επέτειο του Ολοκαυτώματος της ηρωικής πόλης της Νάουσας. Τιμάμε τους προγόνους μας, το παράδειγμα των οποίων αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης και οδηγό για το μέλλον μας.

Η αυτοθυσία, ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση είναι συνώνυμα της Νάουσας, της μοναδικής πόλης που τιμάται με τον χαρακτηρισμό “ηρωική”. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος δεν θα σβήσει ποτέ. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει απλώς άλλο ένα συμβάν στα ιστορικά βιβλία. Και αυτό είναι το νόημα, η ουσία των εκδηλώσεων μνήμης της επετείου του Ολοκαυτώματος, που διοργανώνουμε κάθε χρόνο σε αυτόν τον ηρωικό τόπο. Να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τις αξίες και τα ιδανικά, την αυτοθυσία και τον ηρωισμό, το καθήκον στην πατρίδα και το απαράμιλλο θάρρος, που χαρακτηρίζει τους Έλληνες».

Όπως πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, οι ήρωες του Ολοκαυτώματος οδήγησαν στην απελευθέρωση «κι από τη θυσία τους αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε όλες τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

To άρθρο «Η μνήμη του Ολοκαυτώματος δεν θα σβήσει ποτέ» - Οι εκδηλώσεις στη Νάουσα παρουσία Τζιτζικώστα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα