Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Έγραψε ιστορία η Τζαμάικα, δάκρυα συγκίνησης οι Πορτογαλέζες

18:44 23/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Με την πρώτη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Κυριακής (23/7) στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών που διεξάγεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η Τζαμάικα έγραψε ιστορία αποσπώντας ισοπαλία 0-0 από την ισχυρή Γαλλία και ταυτόχρονα πήρε τον πρώτο της βαθμό σε τελική φάση Μουντιάλ γυναικών.

Οι Γαλλίδες δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, αλλά δεν μπόρεσαν

να βρουν δίχτυα. Για την Τζαμάικα, η ισοπαλία ήρθε με σημαντικό κόστος αφού στο φινάλε της αναμέτρησης, η σταρ της ομάδας, Καντίτζα Σο, αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα αχρείαστο μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να χάσει το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Παναμά.

Συγκίνηση για την Πορτογαλία, έδειξε ανωτερότητα η Ολλανδία

Νωρίτερα, η δευτεραθλήτρια κόσμου Ολλανδία ξεπέρασε το εμπόδιο της μαχητικής Πορτογαλίας με 1-0. Το γκολ της αναμέτρησης σημείωσε η Φαν ντερ Γκραγκτ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Αρχικά, το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ, ωστόσο η διαιτήτρια της αναμέτρησης το μέτρησε τελικά ύστερα από εξέταση της φάσης στο VAR.

Σημαντικότερο στιγμιότυπο του αγώνα, τα δάκρυα των παικτριών της Πορτογαλίας στη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου λόγω της παρθενικής συμμετοχής τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ίδρωσε, αλλα πήρε τη νίκη η Σουηδία

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη, Σουηδία, τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Νότια Αφρική, η οποία κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα της Μαγκάια στο 48′. Οι Σκανδιναβές διατήρησαν την ψυχραιμία τους, ισοφάρισαν αρχικά με την Ρόλφο στο 65′ για να έρθει η Ίλεστεντ να ολοκληρώσει την ανατροπή με κεφαλιά στο 90ό λεπτό.

To άρθρο Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Έγραψε ιστορία η Τζαμάικα, δάκρυα συγκίνησης οι Πορτογαλέζες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα