Νίκη στις εκλογές με «όχημα» τα νέα οικονομικά μέτρα προσδοκά η ΝΔ - Οι 3 πυλώνες των προγραμματικών της δεσμεύσεων

06:45 5/4/2023 - Πηγή: NewsIt

Στα θέματα της οικονομίας εστιάζει τώρα τη στρατηγική της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ένα πεδίο το οποίο θα παίξει κυρίαρχο λόγο στις επιλογές των ψηφοφόρων στις επικείμενες εκλογές, όπως μαρτυρούν τα ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων. 

Χθες Τρίτη (4.4.2023), στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την αύξηση κατά 8% στα επιδόματα

αναπηρίας -την τελευταία εξαγγελία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας- διορθώνοντας μια αδικία για περίπου 200.000 ευάλωτους συμπολίτες μας.

«Ξέροντας ότι ενώ οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν, αντισταθμίζοντας ένα μέρος του πληθωρισμού, η αλήθεια είναι ότι δεν τις ακολούθησαν τα σχετικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Γι’ αυτό και επέλεξα ως τελευταία, συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας, την άμεση αύξησή τους κατά 8%» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Έμφαση στις προγραμματικές δεσμεύσεις για την επόμενη 4ετία

Η κυβέρνηση δίνει έμφαση και στο οικονομικό της πρόγραμμα της για την επόμενη τετραετία, το οποίο θα ξεδιπλώσει αναλυτικά ο πρωθυπουργός το αμέσως επόμενο διάστημα, με σημεία αιχμής την περαιτέρω μείωση φόρων, καλύτερους μισθούς και θέσεις εργασίας.

Θέση «μάχης» απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην «αρένα της οικονομίας» έχει ήδη εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα χθες να παρουσιάζει τις προτάσεις του κόμματος του για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση χρεών – προτάσεις που έσπευσε να «αποδομήσει» το Μέγαρο Μαξίμου. «Τον κ. Τσίπρα, ό,τι κι αν λέει, δεν μπορεί να τον πιστέψει κανείς. Τα έχει ξαναπεί με άλλα λόγια, αλλά με τον ίδιο στόμφο. Η “σεισάχθεια” που υποσχόταν όλοι ξέρουν ότι ήταν κούφια λόγια, αφού παρέδωσε τα “κόκκινα δάνεια” στο 43,5%. Σήμερα λανσάρει το σύνθημα “χαρίζω σπίτια, χαρίζω οικόπεδα”. Απέναντι στα μεγάλα και κούφια λόγια του κ. Τσίπρα, η Κυβέρνηση απαντά με το έργο της» έσπευσε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναδεικνύοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανακούφιση των ευάλωτων δανειοληπτών και νοικοκυριών.

Σε πρώτο πλάνο και τα στοχευμένα σποτ στα social media, με τελευταίο αυτό για την οικονομία και την ανάπτυξη που κυκλοφόρησε χθες.

Στόχος η επανασυσπείρωση

Μετά το τραγικό δυστύχημα τα Τέμπη, το οποίο έχει στοιχίσει δημοσκοπικά στη ΝΔ, το κυβερνών κόμμα προσδοκά ότι με τα πεπραγμένα του στην οικονομία (αύξηση κατώτατου μισθού, αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση φόρων, στήριξη των πολιτών απέναντι στις πολλαπλές κρίσεις κατά τη διάρκεια της τετραετίας κ.ά.) αλλά και με «όχημα» τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα πετύχει την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων του.

Η τελευταία δημοσκόπηση, αυτή της Pulse για τον ΣΚΑΪ, που δημοσιοποιήθηκε χθες, καταγράφει ανάκαμψη της Ν.Δ. μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα καταγράφει άνοδο της κυβερνώσας παράταξης κατά μία ποσοστιαία μονάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σταθερός στο ποσοστό που είχε καταγραφεί και στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο «μονομάχους» των εκλογών φτάνει τις 5 μονάδες, έναντι 4, στα μέσα Μαρτίου, με τη ΝΔ να λαμβάνει ποσοστό 31% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ (από 30% και 26%, αντίστοιχα), ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται κοντά στο 11,5%.

To άρθρο Νίκη στις εκλογές με «όχημα» τα νέα οικονομικά μέτρα προσδοκά η ΝΔ - Οι 3 πυλώνες των προγραμματικών της δεσμεύσεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ -,syriza -