Τα δύο πρόσωπα του καιρού - Στους 3,8°C η χαμηλότερη θερμοκρασία σήμερα, στους 35 το Σαββατοκύριακο

11:05 14/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Παρά το γεγονός ότι το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει σημαντικά και το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει στο τέλος της εβδομάδας, το πρωί της Τρίτης (14.5.2024) επικράτησαν σε αρκετές περιοχές ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με την ανάλυση του καιρού από το meteo.gr, το πρωί εκδηλώθηκαν στην Θράκη συνθήκες θερμοκρασιακής αναστροφής με τη θερμοκρασία να πέφτει

στους 3,8 °C στο Διδυμότειχο Έβρου και στους 4.6 °C στην Ορεστιάδα.

Οι τιμές ελάχιστης ημερήσιας θερμοκρασίας για αυτή την περίοδο είναι περίπου 7 με 8 °C κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το meteo.gr σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, με την απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία των σταθμών του δικτύου να καταγράφεται στο Βαθύσταλο Παρνασσού με 0,3 °C.

Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Τρίτης (εξαιρούνται τα χιονοδρομικά κέντρα και τα ορεινά καταφύγια).

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει σημαντικά από την Τετάρτη, οπότε και η αστάθεια θα περιοριστεί, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη έρχεται σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού σιγά σιγά αυτά τα βαρομετρικά χαμηλά μετατοπίζονται προς τα ανατολικά – βορειοανατολικά και θα δώσουν κάποιες βροχές μέχρι και την Πέμπτη. Την Παρασκευή θα φέρουν και αφρικανική σκόνη – αλλά το Σαββατοκύριακο σημαντική άνοδο του υδραργύρου.

Ο ίδιος σημείωσε πως την Παρασκευή τη χώρα μας θα επισκεφτεί και πάλι η αφρικανική σκόνη που θα φέρει αυξημένες θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο.

 

Η θερμή αέρια μάζα θα δώσει το Σαββατοκύριακο θερμοκρασίες ακόμα και 33 με 35 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα κεντρικά και στα νότια της χώρας, και συγκεκριμένα από τη Λαμία και κάτω.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας. 

To άρθρο Τα δύο πρόσωπα του καιρού - Στους 3,8°C η χαμηλότερη θερμοκρασία σήμερα, στους 35 το Σαββατοκύριακο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
38°C, Σαββατοκύριακο,38°C, savvatokyriako