Τι μέλλει γενέσθαι; Μύθοι και πραγματικότητες γύρω από το διαδίκτυο

Με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο να αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό ζητούμενο, το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ανακοινώνει τη συνεργασία του με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΙ.Δ.Η.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας. Η συνεργασία αυτή θα έχει τα πρώτα αποτελέσματα με την οργάνωση μας σειράς ενημερωτικών ομιλιών, με τίτλο «Τι μέλλει γενέσθαι; Μύθοι και πραγματικότητες γύρω από το διαδίκτυο». Οι ομιλίες αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα

αλλά και σε όλες τις περιοχές όπου βρίσκονται τα θεματικά μουσεία του ΠΙΟΠ.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι γονείς να γνωρίσουν το πολύτιμο κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΔΙ.Δ.Η.Ε., καθώς και τα θετικά στοιχεία από τη χρήση των νέων τεχνολογιών, και ειδικότερα του διαδικτύου, το οποίο πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς χιλιάδων παιδιών και όχι μόνο. Επίσης όσοι παρευρεθούν στις ομιλίες θα ενημερωθούν και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κακή χρήση του διαδικτύου, όπως ο εθισμός, η παιδική πορνογραφία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, οι αυτοκτονίες, οι οικονομικές απάτες, όσο και για τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης.

«Οι γονείς αντί να στερήσουν από τα παιδιά τους το διαδίκτυο, είναι προτιμότερο να ενημερωθούν οι ίδιοι ώστε να τα εξοικειώσουν με την ασφαλή χρήση το» σημειώνει από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΔΙ.Δ.Η.Ε., υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης. Οι ομιλίες, στις οποίες έχουν ήδη προσκληθεί σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ξεκίνησαν από το Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ στον Ταύρο στις 15 Φεβρουαρίου και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ, με στόχο την πληρέστερη και απευθείας ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Για την επαρχία είναι εξαιρετικά σημαντική η ευκαιρία που προσφέρεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά να μάθουν τα πάντα για το πρόβλημα την αντίμετωπισή του.

Στις εκδηλώσεις θα μιλήσουν ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προστασία παιδιών από κινδύνους του κυβερνοχώρου, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεθνώς αναγνωρισμένης για το έργο της.

Info: Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, Αθήνα 105 58
Πληροφορίες: www.piop.gr | [email protected] | 210 3256925

The post Τι μέλλει γενέσθαι; Μύθοι και πραγματικότητες γύρω από το διαδίκτυο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα