To best seller της VW είναι τα… λουκάνικα

Ξεχάστε το Golf, το Polo και το Passat. Τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Volkswagen δεν είναι κάποια αυτοκίνητα αλλά τα λουκάνικα.

Από το 1973 παράγει η ιδιόκτητη αλλαντοποιία της VW το φημισμένο «Currywurst», δηλαδή έναν τύπο λουκάνικου που συνδυάζεται με σάλτσα κάρι.

Στην πορεία μεγάλωσε η γκάμα και περιλαμβάνει πλέον λουκάνικα σε δύο μεγέθη, αλλά και για χορτοφάγους, τα οποία νοιάζονται με τα χαμηλά λιπαρά τους

για τη σιλουέτα μας.


Η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο είναι υπερήφανη –και σίγουρη- για την ποιότητα και τη γεύση των αλλαντικών της, γι’ αυτό και οι συσκευασίες τους αναγράφουν φαρδιά πλατιά, ότι πρόκειται για «γνήσια εξαρτήματα της Volkswagen». Τα οποία μάλιστα γίνονται ανάρπαστα στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες έντεκα χώρες, αποτελώντας έτσι ένα σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν της εταιρείας. Τα συγκεκριμένα αλλαντικά διατίθενται σε αλυσίδες γερμανικών σούπερ μάρκετ, ενώ μπορούν να τα απολαύσουν και οι θεατές της ομάδας ποδοσφαίρου της Βόλφσμπουργκ, η οποία ανήκει επίσης στη Volkswagen.

Το 2014 ξεπέρασαν οι πωλήσεις των –διάσημων πλέον- λουκάνικων made by VW τα έξι εκατομμύρια κομμάτια, ενώ το 2015 σημειώθηκε νέο ρεκόρ με 7,2 εκατομμύρια. Εκτός από τα αλλαντικά, παράγει ο γνωστός αυτοκινητοκατασκευαστής και την κατάλληλη σάλτσα από κέτσαπ, κάρι και διάφορα μπαχαρικά.


Μετά από σαράντα και πλέον χρόνια, πήρε επιτέλους το πιο καλοπουλημένο προϊόν της Volkswagen τη θέση που του αξίζει στο μουσείο της εταιρείας στο Βόλφσμπουργκ, όπου εδρεύουν η μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων αλλά και η αλλαντοποιία. Εκεί πραγματοποιείται έως τις 29 Μαρτίου μια έκθεση με τα λουκάνικα της VW, αλλά και τα παρελκόμενά τους, δηλαδή τις σάλτσες και τα μπαχαρικά τους.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων ένα χυμό με γεύση κάρι, να προσπαθήσουν να μυρίσουν και να ξεχωρίσουν τα μπαχαρικά της ειδικής κέτσαπ και να ξεναγηθούν στα μυστικά της παραγωγής του best seller της γερμανικής μάρκας.


Αν δεν προλαβαίνετε την έκθεση, μην απογοητεύεστε, γιατί υπάρχει και άλλη μία ευκαιρία. Στην Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων, στις 29 Μαΐου, θα μπορούν να γευθούν δωρεάν οι επισκέπτες του AutoMuseum Volkswagen τα δημοφιλή αλλαντικά, θαυμάζοντας παράλληλα τα ιστορικά μοντέλα της VW.

The post To best seller της VW είναι τα… λουκάνικα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα