Αυτοί που θέλουν να «θεραπεύσουν» τους γκέι

Πριν από μερικές δεκαετίες ίσως ήταν μια παγιωμένη και κυρίαρχη άποψη στις περισσότερες συντηρητικές κοινωνίες. «Η ομοφυλοφιλία είναι μια αρρώστια που μπορεί να θεραπευτεί». Ορισμένες οικογένειας μάλιστα, δεν δίσταζαν να υποβάλουν τα παιδιά τους σε επίπονες διαδικασίες εξάλειψης του «δαιμονίου» που τα απομακρύνει από την υποτιθέμενη «κανονικότητα».

Στην εποχή μας η επιστήμη δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν στην σεξουαλικότητα. Αυτό όμως δεν εμποδίζει διάφορους ψευδοεπιστήμονες και παραθρησκευτικούς διδάσκαλους να «ψωνίζουν» πελάτες που θεωρούν ιερό σκοπό τους να

γιατρέψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα από την «αρρώστια» της ομοφυλοφιλίας.

Ετσι, στον δυτικό ανεπτυγμένο κόσμο, αρκετοί γονείς -και όχι μόνο- αγνοούν την επιστημονική κοινότητα και εναποθέτουν τις «ελπίδες» τους σε καλοθελητές που κατά τ’ άλλα είναι απολύτως νόμιμοι. Το ζήτημα είχε ανοίξει στο παρελθόν και ο βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών, Μάικ Φριρ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι λεγόμενες «θεραπείες της ομοφυλοφιλίας», πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έκνομες από το νομικό σύστημα. Στην ομιλία του, ο Φριρ τόνισε επίσης: «Ενώ συμφωνούμε ότι οι δήθεν θεραπείες είναι επιζήμιες, ενώ συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να γίνονται, εξακολουθούμε να μην κάνουμε κάτι για αυτό».

Ο βρετανός βουλευτής Μάικ Φριρ

Oντας και ο ίδιος ομοφυλόφιλος, ο βουλευτής των Συντηρητικών επισήμανε ότι αρκετές «θεραπείες» τέτοιου τύπου, ενδέχεται να προκαλέσουν ψυχικά και όχι μόνο τραύματα σε όποιον τις υποστεί. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι οι μέθοδοι που έχουν καταγραφεί σε διάφορα μέρη του κόσμου και έχουν ως σκοπό να «ανατρέψουν» τα σεξουαλικά ένστικτα του ατόμου, περιλαμβάνουν εξορκισμούς, πολύωρες προσευχές αλλά και… βόλτα με ποδήλατο ή οποία –όπως πιστεύουν κάποιοι– ενεργοποιεί τα νευρικό σύστημα και «εξαλείφει» ως δια μαγείας την ομοφυλοφιλία.

Στην Αμερική της ανεπτυγμένης επιστήμης και ιατρικής, υπάρχουν ακόμα και κινήματα «πρώην ομοφυλόφιλων» (Ex-gay movements). Τα μέλη τους υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να «γιατρέψουν» την «πάθησή» που τους ταλαιπωρούσε και πλέον ζουν μια «φυσιολογική» ετεροφυλόφιλη ζωή. Αυτά τα κινήματα σε πολλές περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστικά παραθρησκευτικής οργάνωσης ενώ σχεδόν καθολικά προτάσσουν την πίστη και την προσευχή ως πανάκια για κάθε είδους σεξουαλικές «διαταραχές». Ένα από τα πιο διάσημα κινήματα τέτοιου τύπου έχει την ονομασία «Μονοπάτι της αποκατάστασης» (Restoration Path).

Ισως το πιο ακραίο παράδειγμα, για το πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν τέτοιες πρακτικές εντοπίζεται στην Κίνα. Στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, υπάρχουν νοσοκομεία που υποβάλουν νέους σε τρομακτικές θεραπείες προκειμένου να τους απαλλάξουν από το «μικρόβιο της ομοφυλοφιλίας». Συγκεκριμένα οι εν λόγω «θεραπευτές» φτάνουν σε σημείο να κάνουν ηλεκτροσόκ σε νεαρά άτομα που με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή και απομόνωση. Οι άλλες μέθοδοι, που χρησιμοποιούνται ευρέως στην συγκεκριμένη χώρα, περιέχουν χορήγηση ναρκωτικών και διαφόρων σκευασμάτων που υποτίθεται ότι βοηθούν τους ομοφυλόφιλους να «αντιστρέψουν» τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται οι εν λόγω «θεραπείες» που προσφέρουν οι «γιατροί» σε νέους στην Κίνα:

The post Αυτοί που θέλουν να «θεραπεύσουν» τους γκέι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα