Στον αέρα η Τσικνοπέμπτη! Ψήστες δεν θα ψήσουν τα κοψίδια και από τις δύο πλευρές λόγω Γκλέτσου

08:40 3/3/2016 - Πηγή: Protagon
Με κόκκινο περιβραχιόνιο θα εμφανιστούν σήμερα οι ψήστες πάνω από τη θράκα, ενώ δεν θα γυρίζουν τα κρέατα και από την άλλη πλευρά

Με μισοψημένα κρέατα κινδυνεύουν να περάσουν τη φετινή Τσικνοπέμπτη όσοι αποφασίσουν να τη γιορτάσουν έξω, καθώς η κινητοποίηση των εργαζομένων στις κουζίνες εναντίον της «αμφιψηστίας» απειλεί να τινάξει στον αέρα τη σημαντική αυτή μέρα.

Μάλιστα, στο πλευρό των απλών ψηστών βρίσκονται και οι σεφ των δημιουργικών εστιατορίων κρεατοφαγίας, γεγονός που δίνει μια πρωτοφανή μαζική διάσταση στην κινητοποίηση.

Σε

χθεσινή ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων ΕΨΤΕ (Ενωση Ψηστών και Τυλιχτών Ελλάδος) έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης αναφέρει ότι «το αμφιψήσιμο – είτε αυτό αφορά ψάρια, είτε κρέατα είτε ακόμα και φέτες του τοστ-, αποτελεί ανεπίτρεπτη παρέμβαση στα προσωπικά δεδομένα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και αφήνει τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στις κοροϊδίες και τις παρεξηγήσεις της κοινής γνώμης».

«Δεν θα αργήσει η στιγμή που κάποιος θα μιλήσει και για την μπριζόλα που κι αυτή πρέπει να ψήνεται και από τις… δύο πλευρές, διασύροντας έναν ολόκληρο κλάδο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψησταριών και χασαποταβερνών προσπάθησαν να προτείνουν ως συμβιβαστική λύση το «σενιάν» ψήσιμο των κρεάτων, αλλά και σε αυτό συνάντησαν σθεναρή αντίσταση αφού «άμα γυρίσει το παϊδάκι, δεν έχει σημασία αν ψήθηκε λίγο ή πολύ».

Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες τόνοι κρέατος κινδυνεύουν να μείνουν αδιάθετοι, καθώς στην άρνηση των ψηστών να εκθέσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις συμπεριλαμβανονται και τα κρέατα σούβλας (αρνιά, κοτόπουλα, κοντοσούβλια και κοκορέτσια) αφού το διαρκές στριφογύρισμά τους πολύ εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί ως αμφισεξουαλικότητα – ενώ το σημείο εισόδου της σούβλας αποτελεί ξεκάθαρο υπονοούμενο.

The post Στον αέρα η Τσικνοπέμπτη! Ψήστες δεν θα ψήσουν τα κοψίδια και από τις δύο πλευρές λόγω Γκλέτσου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα