ΠΑΣΟΚ: Το… «κατοστάρι» του Ανδρουλάκη για την 2η θέση – Η στρατηγική απέναντι σε Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Την καλύτερη επίδοση του στο photo finish των ευρωεκλογών θέλει να πετύχει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εκτός του ότι δεν σταματά ούτε λεπτό από τις περιοδείες δείχνει και τις διαθέσεις του απέναντι στους δύο πολιτικούς του αντιπάλους.

Δεν αλλάζει ο στόχος όχι όμως και η τακτική 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόσο στις δημόσιες παρεμβάσεις του, όσο και στις συζητήσεις που έχει με τον σκληρό πυρήνα τους κόμματος είναι σίγουρος για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. 

Μπορεί τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων να μην είναι πολύ ενθαρρυντικά αλλά

αυτό δε σημαίνει ότι οι προσπάθειες δε θα συνεχιστούν ή ότι στην Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν άλλη ανάγνωση.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η «σκληρή γλώσσα» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του αλλά και η «κριτική απαξίωση» για τον Στέφανο Κασσελάκη. Αφορμή για την τελευταία επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στάθηκε η επιστολή του Πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Κομισιόν για την ακρίβεια, την οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε κωμωδία. 

«Τον Ιούνιο στην πρώτη του συνέντευξη, όταν είχε εκλεγεί πρωθυπουργός με 41% ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να γίνει η μπανανία των πολυεθνικών που κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Και σήμερα αποδέχεται ότι είναι μπανανία; Αποδέχεται ότι είναι ανίκανος να ποδηγετήσει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, στέλνοντας επιστολή – επικοινωνιακό σωσίβιο στην κα. Φον ντερ Λάιεν» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης από την Ημαθία και πρόσθεσε: «Η ευθύνη των ελέγχων, των προστίμων και της κανονικοποίησης της αγοράς για να σταματήσει ο πληθωρισμός της κερδοσκοπίας των ολιγαρχών, είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Αν δεν μπορούν, υπάρχει δρόμος: ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, γιατί και θέλουμε και μπορούμε να συγκρουστούμε με αυτά τα συμφέροντα που χαϊδεύει εδώ και χρόνια ο κ. Μητσοτάκης».

Ενώ καταθέτοντας εκ νέου την πρόταση του για debate ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Οι πολιτικές που προτείνουμε, είναι πολιτικές που έχουν αξιολογηθεί σε άλλα κράτη. Γι’ αυτό, λοιπόν, αρνούνται το debate. Ο ένας δεν ξέρει τα θέματα. Ο άλλος τα ξέρει, αλλά τι να πει; Ότι πήρε 41% και μέσα σε έναν χρόνο είχαμε τεράστιες καταστροφές από την κλιματική αλλαγή – καταστράφηκε ο Έβρος, η Θεσσαλία, η Ρόδος – ακρίβεια, σκάνδαλα, υποκλοπές, Τέμπη, συγκάλυψη; Πώς θα έρθει στο debate ο κ. Μητσοτάκης; Τι να πει στον ελληνικό λαό; Ότι θα στείλει επιστολή στην κα. Φον ντερ Λάιεν και για την υγεία; Και για την παιδεία; Και για τα Τέμπη; Και για τις υποκλοπές;»

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ιδιαιτέρως σκληρή και για τα εθνικά θέματα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση απουσία διπλωματίας και σοβαρότητας. «Όταν ο κ. Μητσοτάκης ενέταξε τον κ. Μπελέρη στο ψηφοδέλτιό του, βγήκα με θάρρος και είπα ότι είναι λάθος. Και είναι λάθος, γιατί δεν μπορεί να κομματικοποιείς ένα εθνικό ζήτημα όπως είναι η προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Τον Μπελέρη η μειονότητα τον θέλει δήμαρχο, κύριε Μητσοτάκη, και όχι εργαλείο για να αντιμετωπίσετε τις διαρροές των ψηφοφόρων σας προς την ακροδεξιά, όπως ομολογούσαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ήρθε ο κ.Ράμα στην Αθήνα. Αλυτρωτισμοί, προκλήσεις. Βγαίνουν ο Πύρρος Δήμας, ο γιος του Μπελέρη και λένε πως ήρθε για να προκαλέσει την ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Και απαντά η κυβέρνηση: “ουδέν σχόλιο, ιδιωτική επίσκεψη”. Είναι αυτό σοβαρή διπλωματία;

Ή είναι σοβαρή διπλωματία πριν έναν μήνα να φέρνει ψήφισμα η κα Μπακογιάννη για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την ίδια ώρα στην Αθήνα ο κ. Γεραπετρίτης να λέει ότι διαφωνεί; Είναι αυτή σοβαρή διπλωματία για τα Δυτικά Βαλκάνια;

Ή μήπως είναι σοβαρή διπλωματία το αυτογκόλ από τα αποδυτήρια του ΣΥΡΙΖΑ; Να λέει να φέρουμε τώρα τα πρωτόκολλα προς ψήφιση, την ώρα που η πρόεδρος – η κάτοχος του ανώτατου αξιώματος της γειτονικής χώρας-, λέει: “ποια Βόρεια Μακεδονία; Μακεδονία”. Τώρα είναι το momentum για τον κ. Κασσελάκη; Δηλαδή να τη δικαιώσουμε κιόλας».

Σήμερα Κυριακή στις 10:30 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Αγίας Σοφίας). Στις 12:00 θα ψηφίσει στις εκλογές του ΤΕΕ (περίπτερο 4, ΔΕΘ), στις 13:00 θα επισκεφθεί την έκθεση βιβλίου και κατόπιν την έκθεση με κρητικά προϊόντα, επίσης στους χώρους της ΔΕΘ.

Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας». 

«Η καθιέρωση ενός πράγματι παγκόσμιου εορτασμού, στα πρότυπα αντίστοιχων εορτασμών άλλων γλωσσών, θα αποτελούσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην μακρά συμβολή της Ελληνικής στην καλλιέργεια και την προαγωγή του παγκόσμιου πολιτισμού», επισημαίνεται στην επιστολή.

Ο κ. Μπαμπινιώτης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κ. Ανδρουλάκη ανέβασε στο facebook τη σχετική πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με ολόκληρο το κείμενο της επιστολής προς τον κ. Τασούλα.

«Ο Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης αγκαλιάζει την πρωτοβουλία του Προέδρου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, βασισμένη στο άρθρο του στην ιστοσελίδα Protagon, για επίσημο αίτημα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Υπουργείου Εξωτερικών για καθιέρωση εορτασμού ως παγκόσμιας ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας της 9ης Φεβρουαρίου, ημέρας θανάτου του Διονυσίου Σολωμού. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα», είναι το μήνυμα που στέλνουν από την Χαριλάου Τρικούπη. 

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι»

Κασσελάκης: «Μπερδεμένο και με πολλές κωλοτούμπες το μήνυμα της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Μητσοτάκης: «Κλειστός ο δρόμος της Ευρώπης για την Βόρεια Μακεδονία αν δεν σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Το…, Ανδρουλάκη, Μητσοτάκη, Κασσελάκη,pasok, to…, androulaki, mitsotaki, kasselaki