Madrid Open: Εγκατέλειψε ο Μεντβέντεφ, στα ημιτελικά ο Λεχέτσκα (vid)

22:48 2/5/2024 - Πηγή: Tennis24

O Γίρι Λεχέτσκα σημείωσε τη μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα του, με τον Τσέχο να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Madrid Open, μετά από την εγκατάλειψη του Ντανιίλ Μεντβέντεφ μετά το τέλος του 1ου set το οποίο κατέκτησε ο Λεχέτσκα με 6-4. 

Hopefully see you on court very soon Daniil @jirilehecka advances to his first ever Masters 1000 semi-final as Medvedev

is forced to retire due to injury@MutuaMadridOpen | #MMOPEN pic.twitter.com/ApBJTDk3Ix

ATP Tour (@atptour) May 2, 2024

Ο Νο23 του κόσμου έγινε ο πρώτος Τσέχος, μετά τον Τόμας Μπέρντιχ (2015) που φτάνει σε ημιτελικά ATP Masters 1000 και ο 6ος παίκτης που έχει γεννηθεί όχι νωρίτερα από το 2000, μπαίνοντας στην παρέα των Κάρλος Αλκαράθ, Γιάνικ Σίνερ, Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, Χόλγκερ Ρούνε και Σεμπάστιαν Κόρντα. 

Με τους δύο παίκτες να ξεκινούν εξαιρετικά από τη θέση του service, με τον Λεχέτσκα να κατακτά και τα δύο service-games με love-game και τον Μεντβέντεφ να χάνει μόλις έναν πόντο σε κάθε δικό του service, ο Ρώσος κάλεσε ιατρικό τάιμ-άουτ μετά το τέλος του 5ου game κι ενώ ήταν μπροστά με 3-2, δείχνοντας ότι ταλαιπωρείται από τράβηγμα στον δεξί προσαγωγό. 

Ο Νο4 του κόσμου συνέχισε μετά το ιατρικό τάιμ-άουτ, ωστόσο ήταν φανερό ότι οι ενοχλήσεις γινόντουσαν πιο έντονες όσο περνούσε η ώρα, με τον Ρώσο να φτάνει δύσκολα στο 4-3, σβήνοντας διπλό break-point (15/40), αλλά τον Λεχέτσκα να κάνει το break λίγο αργότερα (5-4) και στη συνέχεια με hold να κλείνει το set, με τον Μεντβέντεφ να εγκαταλείπει την αναμέτρηση. 

Στα ημιτελικά ο Λεχέτσκα θα αντιμετωπίσει τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ που μπήκε στην 4άδα με…παρόμοιο τρόπο, καθώς ο Γιάνικ Σίνερ αποσύρθηκε μία μέρα πριν από τον μεταξύ τους προημιτελικό λόγω τραυματισμό στο ισχίο.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Εγκατέλειψε ο Μεντβέντεφ, στα ημιτελικά ο Λεχέτσκα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Madrid Open, Εγκατέλειψε, Μεντβέντεφ, Λεχέτσκα,Madrid Open, egkateleipse, mentventef, lechetska