Το Assassin's Creed πάει επιτέλους στην Ιαπωνία -Αποκαλύφθηκε το νέο παιχνίδι «Shadows», πότε κυκλοφορεί

Η σειρά Assassin’s Creed επιστρέφει με το επόμενο παιχνίδι της, που έχει τον υπότιτλο «Shadows» και μας στέλνει στη φεουδαρχική Ιαπωνία.

Το Assassin’s Creed μάς έχει ταξιδέψει σε αρκετές χώρες και ιστορικές περιόδους: έχουμε πάει στην Ιταλία, στην Αρχαία Ελλάδα, έχουμε γίνει Βίκινγκ στο πρόσφατο Valhalla, έχουμε «περπατήσει» δίπλα σε προσωπικότητες και σε κτίρια της παγκόσμιας ιστορίας.

Καθώς πρόκειται για παιχνίδια που μας βάζουν να κρυβόμαστε

για να αιφνιδιάσουμε τους εχθρούς μας, αρκετός κόσμος εξέφραζε εδώ και πολλά χρόνια την επιθυμία του να δει έναν τίτλο στην Ιαπωνία, με πολεμιστές νίντζα ως βασικούς πρωταγωνιστές.

Τα πρόσφατα παιχνίδια δεν ακολουθούν αυτήν την προσέγγιση, πάντως, αφού έχουν πάει προς πιο επικά μονοπάτια, με πολυπληθείς μάχες και πολεμιστές που δεν κρύβονται όταν αντιμετωπίζουν τους εχθρούς τους -εξάλλου, δεν θα ταίριαζε μια τέτοια προσέγγιση σε παιχνίδι που επικεντρώνεται στους Βίκινγκ ή στους πολεμιστές της Αρχαίας Ελλάδας.

Η Ubisoft μάς στέλνει στην Ιαπωνία με το Assassin's Creed Shadows

Μπορεί, λοιπόν, πλέον η σειρά να έχει αφήσει πίσω της τις σκιές (εξαιρείται το πρόσφατο Mirage), σε μεγάλο βαθμό, το ταξίδι στην Ιαπωνία, όμως, γίνεται πραγματικότητα με το επερχόμενο Assassin’s Creed Shadows, που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15 Μαΐου 2024).

Γνωρίζαμε για την ύπαρξη του εν λόγω παιχνιδιού, καθώς είχε ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022, με τον προσωρινό τίτλο «Assassin's Creed: Codename Red», αλλά δεν είχαμε δει υλικό ως τώρα.

Η παρουσίαση του νέου Assassin’s Creed ξεκίνησε στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), το απόγευμα της Τετάρτης, και μας έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για τον πολυαναμενόμενο τίτλο.

Η παρουσίαση του Assassin's Creed Shadows

Το τρέιλερ της αποκάλυψης έδειξε ένα παιχνίδι με πιο σκοτεινό ύφος, με χαρακτήρες που φορούν μαύρα ρούχα και κουκούλες. Φαίνεται ότι η Ubisoft σκοπεύει να επαναφέρει το φόκους στις κρυμμένες λεπίδες, στις σκιές και στο stealth -αν και το νέο παιχνίδι θα είναι, όπως τα Valhalla και Odyssey, open world RPG.

Πάντως, η παρουσίαση δεν αποκάλυψε το gameplay του τίτλου -περιμένουμε τη Ubisoft Forward του Ιουνίου για να δούμε περισσότερα.

Δείτε το trailer:

Αναμενόμενα, αρκετό βάρος έχει δώσει η εταιρεία στην ιστορική αληθοφάνεια, με στολές, κτίσματα, χαρακτήρες και γενικότερη παρουσίαση που αντλεί έμπνευση από την ιστορία.

Όπως είναι φυσικό, καθώς το παιχνίδι πηγαίνει στην Ιαπωνία, θα έχουμε τον ρόλο χαρακτήρων από τη χώρα. Για την ακρίβεια, έχουμε δύο πρωταγωνιστές: τη Naoe Fujibayashi, κόρη του διάσημου δασκάλου νίντζα Fujibayashi Nagato και έναν Αφρικανό σαμουράι. Πρόκειται για τον πρώτο playable πρωταγωνιστή της σειράς που είναι πραγματικό ιστορικό πρόσωπο -είναι ο Yasuke, ο πρώτος μαύρος σαμουράι της Ιαπωνίας.

Φαίνεται ότι οι δύο χαρακτήρες ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση: η μία με μικρές λεπίδες και τεχνικές νίντζα, ο άλλος με πανοπλία και σπαθί σαμουράι.

Το Assassin’s Creed Shadows θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου 2024, για PC, PS5 και Xbox Series X|S.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Assassins Creed, Ιαπωνία -Αποκαλύφθηκε, Shadows,Assassins Creed, iaponia -apokalyfthike, Shadows