Κ. Μητσοτάκης για ηλεκτρικά λεωφορεία Θεσσαλονίκης: «Είναι χαρακτηριστική εικόνα της νέας Ελλάδας»

Ως χαρακτηριστική εικόνα της νέας Ελλάδας περιέγραψε αυτήν των ηλεκτρικών λεωφορείων ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, από το οποίο το πρωί ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα τα πρώτα δρομολόγια ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.

Η αρχή γίνεται σε δύο γραμμές, την 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος

– Αριστοτέλους και την 29 που εκτελεί το δρομολόγιο Πολίχνη – Αριστοτέλους, που πλέον εξυπηρετούνται αμιγώς από 17 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Πρόκειται για μέρος των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων με τα οποία ενισχύθηκε, σε πρώτη φάση, ο στόλος του ΟΑΣΘ. Το σύνολο των νέων οχημάτων θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο.

«Καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει και να θέτουμε σήμερα στην κυκλοφορία τα πρώτα από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα ανανεώσουν σημαντικά τον στόλο των αστικών λεωφορείων στην πόλη μας» είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν κρύψαμε στην κυβέρνηση την έμφαση που δίνουμε στις αστικές συγκοινωνίες, αυτό που αποκαλούμε βιώσιμη αστική συγκοινωνία, και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς… Τα λεωφορεία τα οποία βλέπετε είναι λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας… Διαθέτουν και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, γιατί η κυβέρνηση έχει προτάξει τα ζητήματα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία: διαθέτουν όλα εύχρηστη ράμπα, προκειμένου να μπορεί να μπαίνει αμαξίδιο στο λεωφορείο. Γιατί για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και θέλουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-gia-ilektrika-leoforeia-thessalonikis-einai-charaktiristiki-eikona-tis-neas-elladas.htm
Τυχαία Θέματα