H κυβέρνηση, το Πανθεσσαλικό και η πραγματικότητα

Στην απόφαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Αυτή δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης. Η ελληνική πολιτεία διά των αρμόδιων αρχών, εν προκειμένω της ΕΛ.ΑΣ., δίνει κάθε αναγκαία διαβεβαίωση για να διοργανωθεί με φιλάθλους ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Είναι λυπηρό να βλέπουμε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, είναι απόφαση όμως της ΕΠΟ,

ανεξήγητη θα έλεγα συνολικά η διαχείριση και η απόφαση», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Αυτή όμως η λύπη θα μπορούσε να εκφραστεί νωρίτερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Και εξηγούμαι. Τι έκανε, αλήθεια, η κυβέρνηση για να ανοίξουν κανονικά τα γήπεδα; Προσπάθησε στο 100% ώστε να υπάρξουν κάμερες και όλα τα απαιτούμενα υλικοτεχνικά μέσα και εξοπλισμός και στο Πανθεσσαλικό; Δεν το νομίζω. Κάπως έτσι, το διαμάντι της Μαγνησίας, ολυμπιακό ακίνητο για όσους το λησμονούν, έχει πολλές ατέλειες. Και αν ήθελε η κυβέρνηση, μπορούσε να… τρέξει!

Πάντως, ο κ. Μαρινάκης συνέχισε μιλώντας για αντίφαση σχετικά με την εικόνα που θα έχει ο τελικός του Conference: «Στην ίδια χώρα διοργανώνεται ένα ευρωπαϊκός τελικός του Conference League με τη συμμετοχή μιας ελληνικής ομάδας και είναι μια αντίφαση που πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επελέγη το μοναδικό γήπεδο της Superleague που δεν έχει τηρήσει τη νομοθεσία για τις κάμερες και αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας. Είναι κρίμα πραγματικά και ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά». Από την πλευρά της η ομοσπονδία απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λέγοντας πως η έδρα του τελικού έχει οριστεί με βάση την προκήρυξη του 2022 και ο νόμος για τις κάμερες ισχύει από τον Φεβρουάριο του 2024 και ότι «το Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν ανήκει στην ΕΠΟ».

Και στο MEGA o σπουδαίος τελικός

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του Conference League που θα διεξαχθεί στη Nέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου με αντίπαλο τη Φιορεντίνα. Πρόκειται για ιστορική αναμέτρηση, μια μονομαχία των Ερυθρόλευκων με τους Βιόλα και θα ήταν υπέροχο να την παρακολουθήσουν οι πάντες. Θα συμβεί. Γιατί θα μεταδοθεί (και) σε ελεύθερο κανάλι και συγκεκριμένα στο MEGA, που λατρεύει τον αθλητισμό και ειδικά τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου.

Πώς την πάτησε η ΑΕΚ…

Αν τα παιχνίδια έληγαν στο 89ο λεπτό, η ΑΕΚ θα ήταν σήμερα πρωταθλήτρια. Ή σχεδόν πρωταθλήτρια, αφού πάλι θα έπρεπε να νικήσει τη Λαμία την Κυριακή. Η Ενωση έχασε εφέτος 10 βαθμούς με γκολ που δέχθηκε μετά το 89′. Εξι από τον ΠΑΟΚ, δύο από τον Αρη, δύο από τον Πανσερραϊκό. Παράλληλα κέρδισε επτά βαθμούς με γκολ στις καθυστερήσεις, άρα το ισοζύγιο είναι αρνητικό (-3 βαθμοί). Ο ΠΑΟΚ μετά το 89′ κέρδισε τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ και έναν στη Λαμία, αλλά έχασε άλλους τέσσερις σε παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό. Αρα το ισοζύγιο είναι μηδέν. Επομένως οι τρεις βαθμοί που έλειψαν από την ΑΕΚ, θα της έδιναν σήμερα τον τίτλο. Εστω και το όλο στόρι έχει πολλά «εάν και εφόσον»…

Ο Αλμέιδα και η Μασσαλία

Για ακόμη μία φορά το τελευταίο διάστημα η Μαρσέιγ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και σύμφωνα με το γαλλικό «RMC» ένα από τα τρία ονόματα που έχει ψηλά στη λίστα της είναι αυτό του Ματίας Αλμέιδα. Οπως διαβάζω, ο προπονητής της ΑΕΚ είναι το Νο2 σε προτίμηση μετά τον Φονσέκα, ο οποίος όμως εμφανίζεται να βρίσκεται κοντά στη Μίλαν. Ο τρίτος της… παρέας είναι ο Γκαγιάρδο που φεύγει από την Αλ Ιτιχάντ. Σύμφωνα με τους Γάλλους, υπάρχει μεγάλη εκτίμηση προς τον Αλμέιδα και τον τρόπο παιχνιδιού του, τον οποίο αντιμετώπισαν βέβαια δύο φορές την εφετινή σεζόν στα ματς με την ΑΕΚ στο Europa League.

Ο… Μίδας Αντετοκούνμπο

Πέμπτος πλουσιότερος αθλητής στον κόσμο με ετήσια έσοδα 112 εκατ. δολάρια είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού «Forbes». Ο έλληνας άσος του NBA εισπράττει 46 εκατ. δολάρια από το συμβόλαιό του με τους Μπακς και 66 εκατ. από εξωαγωνιστικές δραστηριότητες. Εμφανίζεται ταυτόχρονα ως ο δεύτερος πιο καλοπληρωμένος άσος του NBA μετά τον ΛεΜπρον Τζέιμς ο οποίος εμφανίζει έσοδα 128,2 εκατ. δολάρια.

Πλουσιότερος αθλητής παραμένει ο Κριστιάνο Ρονάλντο αφού παρά τα 39 του χρόνια αμείβεται με 260 εκατ. δολάρια. Ο Μέσι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 135 εκατ. δολάρια, ενώ θέση στη δεκάδα έχουν επίσης οι Εμπαπέ (5ος με 110 εκατ.), Νεϊμάρ (7ος με 108 εκατ.) και Μπενζεμά (8ος με 106 εκατ.).

Τι είπε ο Αλβες στον Special One

Τη γνώμη του νυν αθλητικού διευθυντή της ΑΕΚ, Μπρούνο Αλβες, ζήτησε σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο Ζοσέ Μουρίνιο για να υπογράψει στη Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα έχει καταθέσει πρόταση στον πορτογάλο τεχνικό που ζήτησε την άποψη του Αλβες ο οποίος έχει αγωνιστεί μία τριετία (2013-16) στη Φενέρ και τον οποίο είχε ο Μουρίνιο ποδοσφαιριστή στην Πόρτο. «Ξέχνα όσα πρωταθλήματα έχεις πάρει μέρος μέχρι τώρα ή και έχεις κατακτήσει. Δεν μπορώ πραγματικά να σου βρω τις κατάλληλες λέξεις για να σου περιγράψω τον ενθουσιασμό και την αγάπη που θα λάβεις εάν κατακτήσεις ένα τρόπαιο στους οπαδούς αυτούς», φέρεται να του είπε ο Αλβες και μένει να φανεί αν τον έπεισε…

Ζητεί να τον φωνάζουν… «Μπρόνι»

«Αισθάνομαι ότι πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στον Μπρόνι και τον ΛεΜπρόν. Θέλω απλώς ο κόσμος να ξέρει ότι το όνομά μου είναι Μπρόνι Τζέιμς και να μη με αναφέρει ως τον γιο του ΛεΜπρόν». Ενα δίκιο το έχει ο νεαρός Μπρόνι. Και είναι απολύτως θεμιτό να ζητά να τον αντιμετωπίζουν ως ξεχωριστή προσωπικότητα, αθλητική και όχι μόνο. Πόσο εύκολο όμως είναι κάτι τέτοιο όταν είσαι ο γιος του ΛεΜπρόν; Οταν αποδεικνύεται ότι το ύψος σου δεν είναι 1,93μ., όπως δήλωνες, αλλά 1,87μ., όταν σκόραρες μόλις πέντε πόντους κατά μέσο όρο στην πρώτη σου χρονιά στο κολέγιο κι όμως ενδιαφέρονται πολλοί για να σε επιλέξουν στο ντραφτ; Πώς να πιστέψει ο κόσμος ότι όλα αυτά δεν γίνονται επειδή είσαι ο γιος του ΛεΜπρόν;

Ματιές στην Τρίπολη για έναν κυνηγό

Την εξαιρετική του σεζόν – πρώτη εκτός Ευρώπης στην καριέρα του – με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης ενδέχεται να εξαργυρώσει με μεταγραφή ο Χουάν Μιριτέλο. Ο επιθετικός των Αρκάδων που πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με 14 γκολ και δύο ασίστ σε 31 ματς, σύμφωνα με πολωνικό δημοσίευμα βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Λέγκια Βαρσοβίας. Ο αργεντινός επιθετικός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 με τον Αστέρα και μένει να δούμε αν θα υπάρξει πρόταση από πλευράς Πολωνών που θέλουν να ενισχυθούν στην κορυφή της επίθεσής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα