Το (ελληνικό) Columbia ας περιμένει

Καλά στημένο ήταν το έργο με την κατάληψη της Νομικής, και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τούς το χάλασε στο «παρά ένα». Οπως μου έλεγε χθες, για την οργάνωση της κατάληψης, η οποία υποτίθεται ότι πραγματοποιούνταν ως συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό, έφθασαν από το εξωτερικό, από διάφορες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία), ξένοι «μπαχαλάκηδες», και μεταξύ αυτών, επτά κυρίες, οι οποίες και κρατούνται, ώστε σύντομα να επιστρέψουν στις χώρες τους, να ασχοληθούν με την οργάνωση κινητοποιήσεων στα μέρη τους. Οι επτά αυτές κυρίες, μαζί με δύο άλλες επίσης αλλοδαπές που ζουν και κινούνται στον μικρόκοσμο

των Εξαρχείων εδώ και χρόνια, είχαν αναλάβει την οργάνωση της κινητοποίησης. Από πανό, και είδη διατροφής, μέχρι αυτοσχέδιες σκηνές για την εγκατάσταση των καταληψιών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μου ανέφερε ακόμη ότι αν δεν επενέβαινε η Αστυνομία το πρωί της Τρίτης, ως το βράδυ της ίδιας ημέρας θα είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες ή και χιλιάδες άτομα στη Νομική, δημιουργώντας πραγματικό πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα.

Οπως είναι γνωστό, εντός της κατάληψης (εικόνες φρίκης, από την οποία, φαντάζομαι είδαμε όλοι), συνελήφθησαν 27 άτομα – κανείς τους φοιτητής. Οι 18 εξ αυτών ήταν γυναίκες – οι εννέα αλλοδαπές, που προανέφερα κι άλλες τόσες ελληνικής καταγωγής.

Το (ελληνικό) Columbia μπορεί να περιμένει…

Τι δείχνουν τα νέα γκάλοπ

Δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων αναμένονται τα προσεχή 24ωρα, και η εικόνα, αν είναι ακριβή όσα πληροφορούμαι, δεν φαίνεται να αλλάζει σε σχέση με όσα μας είχαν ενημερώσει αυτοί οι καλοί άνθρωποι, οι δημοσκόποι, μέχρι να αναχωρήσουμε για τα χωριά μας, να γιορτάσουμε το… φθινοπωρινό «Πάσχα των Ελλήνων, Πάσχα». Τούτου δοθέντος, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να αγωνιούν τα στελέχη των κομμάτων και οι παρατρεχάμενοι των αρχηγών. Μόνο, να, εντοπίζεται μια ευρύχωρη δεξαμενή αναποφάσιστων ψηφοφόρων, η οποία καταγράφεται σε όλες τις έρευνες. Πρόκειται για τη δεξαμενή από την οποία όλοι προσδοκούν ότι κάτι θα τσιμπήσουν, μήπως και επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες (ή τα όνειρα) που ο καθένας από τους αρχηγούς κρατάει για τον εαυτό του.

Σε χοντρές, αδρές, όπως είναι μια πολύ ωραία λέξη της ελληνικής γλώσσας, γραμμές, έχουμε πρώτη τη ΝουΔου, να γράφει 3 μπροστά, έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ που φλερτάρει ζωηρά με το 15%, και ακολουθεί βραχεία κεφαλή το ΠΑΣΟΚ. Με ποσοστά από 12% έως 14%, να κάνει την τελευταία διαδρομή, το «ντεμαράζ» που λένε και οι αθλητές μεγάλων αποστάσεων, μήπως και κόψει δεύτερο το νήμα.

Ο πρόεδρος Νίκος (Ανδρουλάκης), φύσει αισιόδοξο παλικάρι, συστήνει υπομονή και διαχέει παντού αισιοδοξία – «θα τα καταφέρουμε, θα δεις», μου έλεγε προχθές το βράδυ, σε μια συνομιλία που είχαμε, πριν ολοκληρωθεί το ντέρμπι της Premier League Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μάντσεστερ έκανε το «διπλό» στο Λονδίνο, και είναι μια ανάσα πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία, έχω να αναφέρω. Μένει να κάνει το «διπλό» και το ΠΑΣΟΚ…

Εδωσε ενδιαφέρον στις κάλπες

Την ίδια ώρα, η φίλη Ντόρα (Μπακογιάννη) προσπαθεί – επί ματαίω – να πάρει πίσω τα περί «ρεμπεσκέδων» που απηύθυνε με τόση ενάργεια και χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, απ’ αφορμή τις «βλακείες» (επ’ αυτού επιμένει) του προέδρου Κασσελάκη και των συν αυτώ, με αφορμή τη Συμφωνία-κουρελόχαρτο των Πρεσπών. «Δεν εννοούσα τον ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε χθες, «αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται». Φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ εννοούσε, αλλά από τη στιγμή που αναδιπλώνεται, γιατί να της χαλάσουμε εμείς την προσπάθεια; Αλλωστε μεγαλύτερο «πέρασμα» στην κοινωνία είχε η δική της άποψη απέναντι στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ ό,τι εκείνη της κυβέρνησης, είτε την εξέφραζε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είτε διάφοροι υπουργοί, όπως ο Μάκης Βορίδης.

Και κάτι επιπλέον: σε μια προεκλογική περίοδο η οποία εξακολουθητικά προκαλεί τα πιο βαθιά χασμουρητά, γιατί να κατηγορηθεί για οξύτητα η Ντόρα, αφού με ό,τι είπε έδωσε την ευκαιρία σε έναν κόσμο που δεν ασχολείται, να πει, «για στάσου, κάτι γίνεται εδώ, α, ναι, μωρέ, πάμε σε εκλογές»; Η αγαπημένη Ντόρα απλώς έδωσε λίγο ενδιαφέρον. Δεν θα την κατηγορήσουμε γι’ αυτό. Εστω κι αν είναι εκτός ελαφρώς «γραμμής» – η κυβερνητική «γραμμή» ως γνωστόν είναι δεν ασχολούμαστε με τον Κασσελάκη. Τον αφήνουμε να εκτίθεται, με όσα δηλώνει.

Ντόρα, keep walking, όπως θα λέγαμε και στην εύανδρο Ηπειρο…

Selfie, χαμόγελα και χαιρετούρες

Το «φαντεζί» αγόρι της πρώην Αριστεράς, Κασσελάκης, μας «τσίγκλισε» πάλι. Αυτή τη φορά, περιοδεύων στη Θράκη, και πιο συγκεκριμένα στην Ξάνθη, όπου συναντήθηκε με μια ομάδα μαθητών και μαθητριών, και είπε να συνεχίσει το ίδιο το βιολί, selfie, χαμόγελα, χαιρετούρες, και ανοησίες. Σ’ αυτό το τελευταίο, στο οποίο φαίνεται πως έχει μια ιδιαίτερη τάση, θέλω να αναφερθώ. Συναντιέται με τα παιδιά, αυτά χαχανίζουν από ενθουσιασμό, που θα επιστρέψουν στο σπίτι και θα δείχνουν στη μαμά και τον μπαμπά το ακριβό τους «τρόπαιο», μια selfie με τον Κασσελάκη, κι εκείνος, επίσης χαχανίζοντας, ρωτάει τα παιδιά:

– Τι ψηφίζετε;

Κι αντί κάποιος από όσους τον ακολουθούν, να τον τραβήξει από το μανίκι, να του πει, πρόεδρε, συγγνώμη κιόλας, αλλά δεν ρωτάς δωδεκάχρονα και δεκατριάχρονα «τι ψηφίζουν», διότι πρώτον δεν ψηφίζουν, και δεύτερον είναι εντελώς άκομψο, να τα εκμεταλλεύεσαι μικρά παιδιά για τις ανάγκες της επικοινωνιακής σου προβολής, τα ακούει να φωνάζουν εν χορώ «ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ».

Και δεν είναι μόνο που χαμογελαστός, και μες στην άφατη ικανοποίηση ακούει τα παιδιά να δηλώνουν ότι θα «ψηφίσουν» ΣΥΡΙΖΑ, παρότι πιτσιρίκια, τελευταία τάξη Δημοτικού ή πρώτη τάξη Γυμνασίου, απαντάει κιόλας επιβεβαιωτικά, «έτσι πρέπει»!

Οχι, πρόεδρε, δεν πρέπει έτσι! Γιατί είναι μικρά παιδιά, και δεν είναι απόδειξη σοβαρότητας να τα εκμεταλλεύεσαι κατ’ αυτόν τον ελεεινό τρόπο, για μια ανάρτηση στο ΤikTok. Ασε τα παιδιά ήσυχα, και ασχολήσου με τους ενήλικες.

Σιωπή μέχρι τις ευρωεκλογές

Ανέμενα κι εγώ ότι ο «πολλά βαρύς και όχι» Πολάκης θα αντιδρούσε στις καρπαζιές που του έριξαν με εντελώς άκομψο τρόπο πολλοί και διάφοροι, με αφορμή τα όσα είπε, ως… δικαιωμένος (τρομάρα του) από την απόσυρση του εμβολίου της Astra Zeneca, αλλά επί ματαίω. Ο άνθρωπός μου, σοφά ποιών, επέλεξε τη σιωπή. Μούγκα. Λέξη. Ανάσα.

Σαν να μη συνέβη ποτέ το «φατούρο» που του έριχνε στον πλαδαρό του σβέρκο όποιος τον έβρισκε μπροστά του. Αντελήφθη ότι δεν υπήρχε κανείς αυθορμητισμός ως προς αυτό. Οτι ήταν «γραμμή» από τον πρόεδρο Κασσελάκη, οπότε σου λέει, άσ’ το καλύτερα, δεν είναι να κάνουμε φασαρία τώρα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει αν του γυρίσει του άλλου το μάτι.

Νομίζω λοιπόν, ότι και αυτός, όπως και διάφοροι άλλοι από την παλιά φρουρά (Παππάς, Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης κ.λπ.), περιμένει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μετά θα μιλήσει. Για όλα. Δεν είναι κορόιδο, να το κάνει τώρα, που δεν έχει κριθεί τίποτε ακόμη. Θα το επιχειρήσει, με το που θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Κρατάει πισινή, και δαγκώνει το μαξιλάρι. Στις 9 Ιουνίου, το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα δηλαδή, έχει προγραμματίσει να απασφαλίσει, αν και εφόσον το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι αυτό που έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος Κασσελάκης. Ητοι πάνω από το εθνικό ποσοστό που πήρε ο Τσίπρας, έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2023…

Οτιδήποτε κάτω (ή… παρακάτω) θα δώσει το σύνθημα να αρχίσουν τα όργανα. Το έχουμε καταλάβει…

Keywords
columbia, columbia, premier league, ντορα μπακογιαννη, γαλλια, νέα, γκαλοπ, δημοσκοπηση, πασχα, συριζα, ΠΑΣΟΚ, league, υπουργοι, εκλογες, ξανθη, αποσυρση, astra, ιουνίου, τσιπρας, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αποσυρση αυτοκινητων 2011, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, πασχα 2012, ιταλια εκλογες, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, η ζωη ειναι ωραια, κοινωνια, ήτοι, χωρες, αστυνομια, βελγιο, γερμανια, θρακη, λονδινο, τα νεα, ωρα, astra, αισιοδοξια, ανθρωπος, αφορμη, βοριδης, βραδυ, γινει, γινεται, δευτερο, δικη, δωσει, ευκαιρια, ειπε, επτα, ερευνες, ιδια, ιδιο, η δικη, υπομονη, ησυχα, εικονα, μαμα, ματι, μυγα, νημα, νομικη, ντορα, ομαδα, παιδια, παμε, πρωι, σβερκο, συγκεκριμενα, συντομα, σιωπη, σκηνες, σπιτι, ταση, τοτεναμ, φυσικα, φοιτητης, φορα, χοντρες, βιολι, αγορι, ειδη, εννεα, εθνικο, ιουνίου, league, μπροστα, οργανα, premier league, θελω να
Τυχαία Θέματα