Γιώργος Λάνθιμος, Έμμα Στόουν στις Κάννες για την πρεμιέρα του «Kinds of Kindness»

Γιώργος Λάνθιμος, Έμμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του «Kinds of Kindness», 77ο Φεστιβάλ Καννών, 17 Μαΐου 2024.  (Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP)

Το «Kinds of Kindness», οι «Ιστορίες Καλοσύνης», όπως είναι ο τίτλος με τον οποίο θα κυκλοφορήσει η ταινία στην Ελλάδα, είναι στις Κάννες

Ο Γιώργος Λάνθιμος με τους πρωταγωνιστές του φωτογραφήθηκαν σήμερα,

Παρασκευή 17 Μαΐου, στο κόκκινο χαλί του Grand Théâtre Lumière, για την πρεμιέρα της ταινίας με την οποία ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης συμμετέχει στο Διαγωνιστικό και διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα. 

Έμμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι, Χονγκ Τσάου, Τζο Άλγουιν, Μαμούντου Άθι, Χάντερ Σέιφερ, ήταν όλοι εκεί σκορπίζοντας χαμόγελα, ενώ μεταξύ άλλων, την πρεμιέρα παρακολούθησαν σύμφωνα με το Deadline, η Λίλι Γκλάντστοουν, η Εύα Γκριν, η Κίρστεν Ντανστ -σύζυγος του Τζέσι Πλέμονς-, ο Πιερφρανσέσκο Φαβίνο και η Ντέμι Μουρ. 

Το κοινό υποδέχτηκε την ταινία με ένα θερμό χειροκρότημα διάρκειας έξι λεπτών. 

Έμμα Στόουν, Γιώργος Λάνθιμος, Τζέσι Πλέμονς, Μάργκαρετ Κουόλι, Μαμούντου Άθι, Φεστιβάλ Καννών, 17 Μαΐου 2024. (Photo by Daniel Cole/Invision/AP)

Η ταινία είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Τα θέματα της που διατρέχουν όλες τις ιστορίες, είναι κυρίως ζητήματα εξουσίας, ελέγχου, ελεύθερης βούλησης και της δυναμικής των ανθρώπινων σχέσεων.

«Με μία ταινία μεγάλου μήκους όπου υπάρχει μόνο μία ιστορία, το κοινό μπορεί να εμπλακεί πιο ενεργά γιατί υπάρχει το περιθώριο να σκεφτείς αυτό που συμβαίνει και να επιστρατεύσεις τη λογική σου», έχει δηλώσει ο Λάνθιμος. «Στην ανθολογία, μεταφέρεις ό,τι σκεφτόσουν από την πρώτη ιστορία στη δεύτερη. Είναι μία πιο σύνθετη και γοητευτική διαδικασία. Διαφορετικοί άνθρωποι ταυτίζονται με διαφορετικά θέματα, κι αυτό δημιουργεί μία πολύ ενδιαφέρουσα δομή».

 (Photo by Samir Hussein/WireImage)(Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP)(Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP)Όλα τα φλας στην Έμμα Στόουν (Photo by Daniel Cole/Invision/AP)Ο Τζέσι Πλέμονς με τη σύζυγο του, ηθοποιό Κίρστεν Ντανστ, στην πρεμιέρα του «Kinds of Kindness». (Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP)Τζέσι Πλέμονς, Μάργκαρετ Κουόλι, Γιώργος Λάνθιμος και Γουίλεμ Νταφόε ενώ βοηθούν την Έμμα Στόουν να ανέβει τα σκαλιά του Grand Théâtre Lumière, 17 Μαΐου 2024, Φεστιβάλ Καννών. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

Στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 30 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα δίχασε τις Κάννες

«Furiosa»: Το πρίκουελ του Mad Max ξεσήκωσε τις Κάννες

Φεστιβάλ Καννών: Η Μέριλ Στριπ και ο Messi στο κόκκινο χαλί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Λάνθιμος Έμμα Στόουν, Κάννες, Kinds, Kindness,giorgos lanthimos emma stooun, kannes, Kinds, Kindness