Μήνυμα-καταπέλτης της Καρυστιανού στο Μαξίμου

«Καταπέλτης» ήταν η μάνα-σύμβολο της τραγωδίας των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού εναντίον των κυβερνώντων, σε εκδήλωση προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών στο Πάρκο Γεωργιάδη του Ηρακλείου Κρήτης, στέλνοντάς τους ένα μήνυμα με την ευκαιρία των ευρωεκλογών.

«Δεν ήξερα πως της κληρονόμησα κυβερνώντες που ήταν σε θέση να την κάψουν ζωντανή. Τώρα ξέρω» τόνισε, μιλώντας για την 20χρονη κόρη της Μάρθη που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε τη μοιραία νύχτα

που κόπηκε το νήμα της ζωής για 57 ανθρώπους.

«Εκείνο το βράδυ για εμάς ο χρόνος σταμάτησε. Οι μανάδες και οι πατεράδες παγώσαμε… Νεκρώθηκε μαζί με τα παιδιά μας το πιο τρυφερό κομμάτι της ψυχής μας… Μόλις αρχίσαμε να συνερχόμαστε, αντιληφθήκαμε πως οι καρδιές μας δεν χτυπάνε πια το ίδιο» διηγήθηκε η Μαρία Καρυστιανού, η οποία κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις εγκληματικές ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Αν είχαν ανθρωπιά»

«Αντί να τους απασχολεί αν θα πάνε φυλακή, νοιάζονται για τα αποτελέσματα των εκλογών. Αλήθεια, όταν αποδείξουμε την ενοχή τους, πώς θα δικαιολογήσουν την ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στις εκλογές και την παρουσία τους στη Βουλή; Αν είχαν ποτέ ανθρωπιά ή στην πορεία την έχασαν, δεν με απασχολεί! Και από τη στιγμή που έχω χάσει το παιδί μου εξαιτίας τους, είναι κάτι που δεν με αφορά να δω με συμπόνια, κάθε άλλο. Δεν γνωρίζω αν όσοι έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ζωής μας είναι από αυτόν τον κόσμο ή πρεσβεύουν κάτι ξένο από αγάπη. Ξένο είναι σίγουρα απέναντι στα πρόσωπα των παιδιών μας. Αυτό το γνωρίζω. Δεν ξέρω αν ξεκίνησε έτσι αυτό το κακό ή αν στην πορεία εξελίχθηκε σε τέτοιο τέρας» επεσήμανε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις προσπάθειες των συγγενών για απόδοση δικαιοσύνης. «Αυτό που εμείς απαιτούμε είναι πλήρη συνταύτιση των πολιτών, ίσα δικαιώματα, όμοια ευκολία στη ζωή και ισότιμη πρόσβαση με τους άριστους της Βουλής σε γενετήσια δικαιώματα των ανθρώπων, όπως η ασφάλεια, η ισονομία, η εξασφάλιση της τροφής, της υγείας, της παιδείας. Αξιοπρέπεια για όλους απέναντι στη ζωή και στον θάνατο» τόνισε.

Νέες μηνύσεις

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε στα Τέμπη τον 26χρονο γιο του Δημήτρη, προαναγγέλλοντας νέες μηνύσεις και αγωγές στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία. «Δεν έκαναν καθόλου τοξικολογικές εξετάσεις στα καμένα παιδιά (…). Απλά έδωσαν σε όλους τους γονείς ένα χαρτί “βίαιος θάνατος, πλήρης απανθράκωση” και αυτό ήταν. Ούτε αιτία μέσα, δηλαδή εάν ανέπνευσε το καυστικό υγρό και μετά πέθανε ή αν κάηκε ζωντανός, αυτά δεν τα έχει πάρει κανένας. Πήραμε ένα κλειστό φέρετρο. Κακώς τους εμπιστευτήκαμε (…), αλλά έχουμε ξετυλίξει το κουβάρι εντελώς. Στα δικαστήρια θα γίνει χαμός» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα