Ξανά πωλητήριο στο «Αθηνών Αρένα» βάζει η Prodea

Σε νέο ιδιοκτήτη φέρεται ότι θα περάσει ξανά, εν ευθέτω χρόνο, το ακίνητο που στέγαζε το Αθηνών Αρένα επί της οδού Πειραιώς 166 – 172, το οποίο έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Prodea, βάσει της συμφωνίας εξυγίανσης εταιρειών του ομίλου Παπαθεοχάρη.

Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης που είχε υπογραφεί τον Αύγουστο μεταξύ της Δείγμα Α.Ε., της Νίκη και Πολύμνια Α.Ε. των πιστωτών της, των πωλητών και της Prodea, στην κατοχή της ΑΕΕΑΠ πέρασε το εμπορικό συγκρότημα

του Διογένης Palace στη λεωφόρο Συγγρού (που φιλοξενεί επίσης καταστήματα της Alpha Bank και της Κωτσόβολος) και το Αθηνών Αρένα, το οποίο εξαγοράστηκε έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Αθηνών Αρένα δημιουργήθηκε το 2004, σχεδιασμένο για να φιλοξενεί 3.000 άτομα.

Το 2014, μετονομάστηκε σε Πάνθεον και μετατράπηκε σε ένα θέατρο με 1.600 θέσεις, αλλά από το 2017 έως το 2021 ονομάστηκε ξανά Αθηνών Αρένα και χρησιμοποιήθηκε και ως νυχτερινό κέντρο.

Παρόλο που στο τραπέζι έπεσε η μετατροπή του ακινήτου σε γραφειακούς χώρους, σε μεικτό project με συνεδριακό κέντρο, ακόμα και σε ξενοδοχείο, η ζήτηση που εκδηλώθηκε από πιθανούς αγοραστές που θα το χρησιμοποιήσουν ως κέντρο διασκέδασης, φέρεται ότι ωθεί την Prodea στην εκ νέου πώλησή του, αν κριθεί πιο συμφέρουσα από τη διατήρησή του ως επενδυτικό ακίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Έμφαση στα έργα φιλοξενίας

Μετά την εξαγορά του επιπλέον 55% της τουριστικής MHV (το ποσοστό της Prodea φτάνει πλέον το 80%), η Prodea δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του κλάδου τουριστικών ακινήτων, αναζητώντας μονάδες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν προοπτική να αναβαθμιστούν σε πεντάστερα θέρετρα και ξενοδοχεία.

Η αξία των τουριστικών ακινήτων της Prodea υπολογίζεται σε περίπου 620 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα με την αναζήτηση τουριστικών ακινήτων, η Prodea συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος για την ανάπτυξη πράσινων γραφείων.

Επί του παρόντος τρέχουν οι διαδικασίες αδειοδότησης και οι μελέτες για την ανάπτυξη γραφειακού campus στο Μαρούσι, σε οικόπεδα που αγόρασε η Prodea από την Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά τον Ιανουάριο του 2022 , αλλά και σε όμορο οικόπεδο που λειτουργούσε μέχρι πρότινος το λούνα παρκ «Τα Αηδονάκια».

Σκοπός της Prodea είναι να ανεγερθεί κτιριακό συγκρότημα γραφείων επιφάνειας περίπου 19.000 τ.μ. με ανωδομή 14.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η πρόθεση για placement

Σε ό,τι αφορά τη μετοχική σύνθεση της Prodea, πρόθεση της διοίκησης, αλλά και των βασικών μετόχων (του fund Castlelake) είναι να διευρυνθεί, ωστόσο στον ορίζοντα υπάρχει και η IPO της Noval Property, που δυσκολεύει εν μέρει την προσέλκυση κεφαλαίων.

Στον ορίζοντα πάντως είναι η διάθεση χαμηλού μονοψήφιου ποσοστού.

Το ποσοστό ελεύθερης διασποράς της Prodea έχει φτάσει στο 13%, ενώ ποσοστό 5,2% έχει διατεθεί στον Γιάννη Παπαλέκα αντί 68 εκατομμυρίων.

Είχε προηγηθεί η αγορά πακέτου στο όριο του 5% από την Alpha Bank, ενώ ποσοστό περί του 1,5% στην εισηγμένη έχει εξαγοράσει και το Ίδρυμα Ωνάση και χαμηλά μονοψήφια ποσοστά έχουν αγοράσει Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Νίκας: Σε πλειστηριασμό μεζονέτα στην Τήνο

Πόρτο Χέλι: Ποιοι επενδύουν στο «Μονακό της Ελλάδας» – Ποιοι διαθέτουν ακίνητα

Orilina Properties: Ιδιωτικό συμφωνητικό για την πώληση μεζονέτας στο «Marina Residences by Kengo Kuma»

Keywords
Αναζητήσεις
xana-politirio-sto-athinon-arena-vazei-i-prodea.htm
Τυχαία Θέματα