ΑΕΚ: Με μία ήττα δεν χάνονται τα πάντα, αλλά πρέπει να προβληματιστεί

Η ΑΕΚ γνώρισε μόλις την δεύτερη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα και πρώτη στα πλέι οφ που την έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Δεν πρόκειται να πω μετά από μία ήττα ότι χάθηκε ο τίτλος ή μετά από μία νίκη ότι είναι δικό της το πρωτάθλημα. Το βράδυ της Τετάρτης στην Λεωφόρο, η Ένωση είχε το ματς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της με το γρήγορο γκολ, αλλά δεν αξιοποίησε τις συγκυρίες που της παρουσιάστηκαν.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και

ειδικά μετά το 0-1 η άμυνα του Παναθηναϊκού πελαγοδρομούσε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην τετράδα αλλά στη συνολική ανασταλτική λειτουργία. Ήταν ξεκάθαρο πως το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν οι «πράσινοι» τους προκάλεσε νευρικότητα. Η ΑΕΚ βρήκε πολλούς χώρους, είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Τσούμπερ να κάνει το 0-2 αλλά το τελείωμα του Ελβετού για τις προϋποθέσεις που εκτέλεσε ήταν απογοητευτικό.

Μετά το τέταρτο και την ηρεμία που απόκτησε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του η ΑΕΚ «έκατσε» στο 0-1 και μετά τα λάθη του Μουκουντί που έφεραν και την ανατροπή των γηπεδούχων ξαναβγήκε μπροστά για να διεκδικήσει την ισοφάριση.

Στα λάθη του Μουκουντί δεν χρειάζεται να σταθούμε πολύ, δεν είναι ένας παίκτης που μας έχει συνηθίσει σε τέτοια. Ήταν απλά κακές στιγμές μέσα στο ματς για τον Καμερουνέζο. Συμβαίνουν αυτά.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός άφησε τη μπάλα στην ΑΕΚ και ήταν σαν να της έλεγε «αν μπορείς έλα να μου βάλεις γκολ». Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ν’ αντιμετωπίσουν ένα τείχος, μια ομάδα που οι γραμμές της ήταν πολύ κοντά και τα στόπερ από δύο έγιναν τρία με τον Αράο να γυρίζει πίσω. Η ΑΕΚ όσο κι αν κράτησε τη μπάλα στα πόδια της, κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση σε ροή παιχνιδιού δεν βρήκε, αντίθετα γλίτωσε το 3-1 στο 55’ με το σουτ του Ιωαννίδη που στο τέλος της βραδιάς ήταν αυτός που έκανε όλη τη ζημιά.

Μ’ αυτή την ήττα ούτε τελείωσαν όλα, ούτε χάθηκε ο τίτλος. Η προσπάθεια συνεχίζεται και η ΑΕΚ την Κυριακή οφείλει να παρουσιαστεί επιβλητική και με εμπνεύσεις στο παιχνίδι της για να πάρει μια πολύ καθοριστική για τη συνέχεια νίκη. Πρέπει όμως πρωτίστως να καθαρίσει το μυαλό της και να βρει ξανά εμπνεύσεις στο παιχνίδι της. Πρέπει η ΑΕΚ να προβληματιστεί για την εικόνα της και τα λάθη της στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο Αλμέιδα αντιλήφθηκε την κατάσταση και γι’ αυτό μετά το τέλος του αγώνα στη Λεωφόρο κράτησε τους παίκτες του στα αποδυτήρια για σχεδόν μισή ώρα μιλώντας τους συνεχώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα