Ποιες περιοχές της Αττικής πλουτίζουν τους επενδυτές

05:54 21/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η εκτόξευση των αξιών των ακινήτων σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας όπως στα Νότια Προάστια και στο κέντρο, έχουν σταδιακά οδηγήσει στο να μπουν στο στόχαστρο των επενδυτών γειτονιές που στο παρελθόν θεωρούνταν πλήρως υποβαθμισμένες αλλά τώρα είναι εξαιρετικά ανερχόμενες. Την ώρα που μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων θεωρεί ότι οι τιμές τόσο στην πώληση όσο και την ενοικίαση ακινήτων γενικότερα θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά και το επόμενο δωδεκάμηνο.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Protio, o επενδυτικός χάρτης

των ακινήτων της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι έχει αλλάξει ριζικά. Συγκεκριμένα, μετά από τη συλλογή και μελέτη δεδομένων σε ακίνητα εισοδήματος, στην περιοχή της Αττικής, από τον Ιανουάριο ως και το Μάρτιο, προκύπτει ότι οι περιοχές με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον βάσει απόδοσης ακινήτου είναι αυτές οι οποίες θεωρούνταν για χρόνια υποβαθμισμένες. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Πλατεία Αμερικής στην Αθήνα, όπου τα ακίνητα εκεί εμφανίζονται ότι έχουν απόδοση της τάξεως του 6,9%, ακολουθεί η περιοχή του Πολυτεχνείου με 6.6%. Για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ο Κορυδαλλός και η ανερχόμενη γειτονιά της Πλατείας Αττικής παραμένουν στη λίστα με τις υψηλότερες αποδόσεις, με απόδοση 6.3%.

Παράλληλα, το Αιγάλεω και η Πλατεία Βικτωρίας παραμένουν πρωταγωνιστές, με αποδόσεις 6.1% και 6% αντίστοιχα, αποτέλεσμα που οφείλεται στη συνεχή επέκταση των ορίων του κέντρου της Αθήνας. Οι συγκεκριμένοι δείκτες καθιστούν τις παραπάνω περιοχές εξαιρετικές επενδυτικές επιλογές. Στην ίδια θέση βρίσκεται και το Περιστέρι, μια από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά περιοχές της Αττικής, με απόδοση 6%, και παραμένει μία από τις πιο ελκυστικές επενδύσεις για ακίνητα εισοδήματος με σταθερή ζήτηση.

Στις περιοχές του κέντρου της Αττικής νέα προσθήκη αποτελεί και η περιοχή του Ζωγράφου, με απόδοση 5.8% λόγω σημαντικής αύξησης των τιμών ενοικίων στην περιοχή, ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνεται και η απόδοση του Περισσού με 5.7%, μία περιοχή η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την άφιξη του νέου μετρό.

Ωστόσο, υπεραξίες μπορούν να προσφέρουν στους επενδυτές και τα Βόρεια Προάστια που μετά από κάποια χρόνια, όπου είχαν μείνει πίσω στις προτιμήσεις των αγοραστών, φαίνεται τώρα ότι μπαίνουν δυναμικά ξανά στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα, η Εκάλη εμφανίζεται δυναμικά πρώτη φορά με απόδοση 5.8% λόγω αισθητής αύξησης των τιμών ενοικίων στην περιοχή. Η νέα προσθήκη επισημαίνει την δυναμική των επενδύσεων σε ακίνητα εισοδήματος και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα στις εν λόγω περιοχές έχει επιφέρει σημαντική άνοδο τιμών, τάση που θα συνεχίσει σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με την κοινή αντίληψη που έχουν οι Έλληνες πολίτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Βαρόμετρο της Αγοράς Ακινήτων- Τι περιμένουν οι Έλληνες», το 42% των Ελλήνων υποστηρίζει ότι οι νεόδμητες κατοικίες θα ανεβάσουν τις τιμές τους πάνω από 10%, ενώ το ενδεχόμενο να παραμείνουν σταθερές υποστηρίζει το 20,5%. Μονοψήφια είναι τα ποσοστά όσων προβλέπουν ότι οι τιμές θα κινηθούν πτωτικά για το επόμενο εξάμηνο ως το τέλος του έτους. Ενώ λοιπόν το 65% της αγοράς περιμένει άνοδο, οι πωλητές και οι επαγγελματίες του κλάδου είναι εμφανώς πιο συγκρατημένοι. Την ίδια ώρα για τα παλιά ακίνητα, ενώ άνοδο περιμένει το 55,5% της κοινωνίας.

To άρθρο Ποιες περιοχές της Αττικής πλουτίζουν τους επενδυτές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιες, Αττικής,poies, attikis