Οικολόγοι: Ο χρόνος είναι χρήμα και για την Τρόικα

10:24 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ακούσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χτες να αναφέρεται ότι δίνει «σημασία στο περιεχόμενο της συμφωνίας με τη Τρόικα και όχι στο χρόνο συνομολόγησης».

Ως Κίνημα Οικολόγων συμφωνούμε απόλυτα με αυτή τη διατύπωση του Προέδρου ότι δηλαδή πρέπει να δοθεί σημασία στο περιεχόμενο της συμφωνίας όμως ο χρόνος παίζει καταλυτικό παράγοντα και στην διαμόρφωση της ουσίας της συμφωνίας.

Οι λανθασμένοι χειρισμοί από πλευράς της Κυβέρνησης έφεραν τη χώρα στη θέση να μην έχει περιθώρια χρόνου αφού είναι γνωστό

ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά για τις ανάγκες του Δεκεμβρίου. Και αφού τα οικονομικά της χώρας βρίσκονται στο παρά πέντε ο χρόνος πιέζει για μια συμφωνία. Με δική του ευθύνη ο χρόνος έχει καταστεί παράγοντας που θα καθορίσει το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Εμείς ανησυχούμε ώστε το περιεχόμενο του μνημονίου να μην επιδεινώσει περαιτέρω τη κατάσταση της οικονομίας και να μεγαλώσει τη ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων. Θέλουμε η συμφωνία να μην οδηγήσει σε μονόπλευρη λιτότητα και σε σφαγιασμό της ανάπτυξης. Ανησυχούμε γιατί δεν έχουμε ενημέρωση για το τι γίνεται. Ανησυχούμε για τις αντιφάσεις των δηλώσεων της Κυβέρνησης. Κανένας δεν ενημερώνεται υπεύθυνα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ούτε έγινε ενημέρωση για τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης.

Ο χρόνος είναι χρήμα και δυστυχώς καθορίζει την έκβαση της όποιας συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα