Νετανιάχου Eurovision 2024: Φώναξαν «μπου» κι εμείς φωνάξαμε «douze points»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τηλεφώνησε στην Εντέν Γκολάν για την εξαιρετική της πορεία στην Eurovision 2024. H διαγωνιζόμενη με το Ισραήλ τραγουδίστρια, στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision κατέκτησε την πέμπτη θέση στον διαγωνισμό αποσπώντας επίσης μια πολύ υψηλή βαθμολογία, από το κοινό. Στην επεισοδιακή φετινή μουσική γιορτή, καθώς δεν έλειψε το κλίμα πόλωσης, λόγω της Γάζας, η Ισραηλινή διαγωνιζόμενη δέχτηκε «πυρά» από το πλήθος

και συναδέλφους της. Ωστόσο, το τραγούδι «Hurricane», κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά, που για πολλούς αποτέλεσε και μια νίκη-μήνυμα για το Ισραήλ. Ο Νετανιάχου έκανε μια ανάρτηση στο X, στην οποία έχει βιντεοσκοπήσει την στιγμή που πραγματοποιεί μια βίντεο-κλήση στην Γκολάν, για να την συγχαρεί.

«Φώναξαν «boo’s» (σ.σ. γιουχαρίσματα) κι εμείς φωνάξαμε «douze»(σ.σ. δηλαδή 12 στα γαλλικά, κατά το «douze points», δώδεκα πόντοι). Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε όλους», είπε ο Νετανιάχου στην νεαρή τραγουδίστρια. Η Γκολάν προσγειώθηκε νωρίτερα στο Ισραήλ μετά την πέμπτη θέση στη Eurovision. «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και που είχα την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μας, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς», δήλωσε Γκολάν κατά την προσγείωση.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι νιώσαμε ασφαλείς»

Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision ευχαρίστησε το κοινό στην πατρίδα της που ήταν στο πλευρό της κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Ευχαρίστησε επίσης την Shin Bet (Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ) για την προστασία της αντιπροσωπείας και την «επιστροφή μας στο σπίτι με ασφάλεια», προσθέτοντας: «Το πιο σημαντικό είναι ότι νιώσαμε ασφαλείς», μετέδωσε η Jerusalem Post.

«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και που είχα την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μας, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς», είπε επίσης. Το Ισραήλ συγκέντρωσε 323 βαθμούς από το κοινό παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στα αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας του κοινού μετά την Κροατία, η οποία έλαβε 337 ψήφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα