Προορισμοί για το Πάσχα 2025: Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κέρκυρα και Πήλιο στις πρώτες επιλογές

Με έντονα θετικό πρόσημο ξεκίνησε η φετινή τουριστική περίοδος, καθώς η πασχαλινή περίοδος καταγράφηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών. Η σύμπτωση του Ορθόδοξου και του Καθολικού Πάσχα φέτος έδρασε ως καταλύτης, προσελκύοντας πλήθος Ευρωπαίων τουριστών στην Ελλάδα για να ζήσουν από κοντά το μοναδικό ελληνικό Πάσχα. Μιλώντας στην ΕΡΤNews,

ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου σημείωσε ότι το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία: «Φέτος είδαμε τουρίστες να μην αναζητούν απλώς ήλιο και θάλασσα, αλλά να δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για τα έθιμα και τη θρησκευτική παράδοση. Ρωτούν πού βρίσκεται η κοντινότερη εκκλησία, τι ώρα είναι η περιφορά του Επιταφίου, πώς γιορτάζουμε την Κυριακή της Ανάστασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πασχαλινή έξοδος κινήθηκε με πολύ υψηλούς ρυθμούς, κυρίως προς ηπειρωτικούς προορισμούς που παραδοσιακά προσελκύουν ταξιδιώτες την Άνοιξη. «Το Πάσχα πήγε εξαιρετικά. Στην ηπειρωτική Ελλάδα είχαμε πληρότητες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν το 90%. Η Θεσσαλία με το Πήλιο, τη λίμνη Πλαστήρα και τα χωριά των Τρικάλων, όπως και τα Ζαγοροχώρια στην Ήπειρο, ήταν ανάμεσα στους μεγάλους κερδισμένους», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάστηκε και στη νότια Ελλάδα: «Το Ναύπλιο, λόγω της εγγύτητας με την Αθήνα, ήταν σχεδόν πλήρες. Η Καλαμάτα, η ορεινή Αρκαδία και η Μάνη είχαν επίσης εξαιρετικές πληρότητες. Όσα καταλύματα επέλεξαν να ανοίξουν, είναι σχεδόν γεμάτα», σημείωσε. Όσον αφορά τα νησιά, το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο κυρίως από Έλληνες που επέστρεψαν στους τόπους καταγωγής τους, με τη μεγάλη εξαίρεση της Κέρκυρας, όπου τα μοναδικά πασχαλινά έθιμα – όπως η λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα και το σπάσιμο των μπότηδων – προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. «Η Κέρκυρα είναι από τους λίγους νησιωτικούς προορισμούς που έχουν τόσο δυνατή ταυτότητα Πάσχα, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην αυξημένη τουριστική ροή», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τη θερινή σεζόν

Η δυναμική που καταγράφηκε ήδη από τις πρώτες μέρες της Άνοιξης αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια της τουριστικής χρονιάς.
«Η τουριστική σεζόν ουσιαστικά ξεκινά με το Πάσχα. Τα ξενοδοχεία ανοίγουν σταδιακά, κυρίως σε νησιά και ηπειρωτικούς προορισμούς, με κορύφωση τον Μάιο, όταν ξεκινούν οι πτήσεις τσάρτερ. Τα πρώτα σημάδια είναι εξαιρετικά και υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία ότι θα έχουμε μία πολύ δυνατή χρονιά», τόνισε.

Ο Δημήτρης Οικονόμου επεσήμανε ακόμη τη ζωτική σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία: «Ο τουρισμός δεν αφορά μόνο τα ξενοδοχεία ή τα πρακτορεία. Είναι το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας και η θετική του πορεία διαχέεται σε κάθε πτυχή της οικονομικής ζωής – από την εστίαση και τις μεταφορές, μέχρι τον μικρό παραγωγό και τον εργαζόμενο της τοπικής αγοράς», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα