Skroutz: «Άλμα» κατά 22,8% για τον παραγόμενο τζίρο των καταστημάτων την περίοδο του Πάσχα
Τα 66 ευρώ ξεπέρασε η μέση τιμή του καλαθιού την περίοδο του Πάσχα σύμφωνα με στοιχεία του Skroutz, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,53% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ ο παραγόμενος τζίρος των καταστημάτων του δημοφιλούς marketplace αυξήθηκε κατά 22,80% και 34% για αγορές μέσω Skroutz app εν συγκρίσει με το 2024.
Παράλληλα, αύξηση 15,3% σημειώθηκε και στον αριθμό
Αρκετά νωρίτερα φαίνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία, πως έκαναν οι καταναλωτές τα online ψώνια τους φέτος με την Τετάρτη πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα να είναι η μέρα με τις περισσότερες παραγγελίες, σε ποσοστό 53% επί του συνολικού αριθμού των παραγγελιών που έγιναν την εξεταζόμενη περίοδο.
Αντίθετα, το 2024 το 56% των παραγγελιών είχαν γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα (29.04.2024), με τους καταναλωτές να δείχνουν ότι προτίμησαν το last minute shopping. Δεν έλειψαν ωστόσο και φέτος και εκείνοι οι καταναλωτές που επέλεξαν να κάνουν αγορές της τελευταίας στιγμής, χρησιμοποιώντας την Express Παράδοση, αυξάνοντας τον αριθμό των εν λόγω παραγγελιών κατά 2% σε σχέση με το 2024.
Όσον αφορά στους τρόπους πληρωμής, οι καταναλωτές και φέτος έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα «Δόσεις για όλους» που προσφέρει το Skroutz, για παραγγελίες που ξεπερνούσαν τα 165€ κατά μέσο όρο.
Οι καταναλωτές που πλήρωσαν με Google Pay πραγματοποίησαν αγορές αξίας 51 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ όσοι επέλεξαν το Apple Pay πραγματοποίησαν αγορές αξίας 54 ευρώ κατά μέσο όρο. Η πληθώρα τρόπων πληρωμής στις online αγορές είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές, κάτι που αποδεικνύεται και από την αυξανόμενη χρήση των προσφερόμενων μεθόδων πληρωμής στο Skroutz.
Στοιχεία για τη Last Mile εμπειρία του καταναλωτήΠώς όμως προτίμησαν οι καταναλωτές να παραλάβουν τις παραγγελίες τους; Και σε αυτή την περίπτωση τα δεδομένα καταδεικνύουν την προτίμηση των καταναλωτών για εύκολες και γρήγορες παραδόσεις με βάση τις δικές τους ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των παραγγελιών που παραδόθηκαν μέσω Skroutz Point άγγιζε το 16% επί του συνόλου το 2023, το 32% το 2024 και το 42% για το Πάσχα του 2025.
Χαρακτηριστική είναι η αύξηση των ποσοστών διεκπεραιωμένων παραγγελιών μέσω Skroutz Last Mile για τα 3 τελευταία χρόνια και σε αυτή την περίπτωση με το Πάσχα του 2023 να καταγράφεται το 41% επί του συνόλου των παραγγελιών, ποσοστό που άγγιξε το 49% το 2024 και το 55% για το 2025 (αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι επί του αριθμού διεκπεραιωμένων SLM παραγγελιών).
Τέλος, σημαντική είναι η αύξηση και των παραγγελιών που «έφυγαν» από τις αποθήκες της Skroutz, με ποσοστό αύξησης 62% σε σχέση με τον αριθμό παραγγελιών αντίστοιχα για το 2024.
Δημοφιλέστερες κατηγορίες προϊόντωνΟι κατηγορίες προϊόντων που σημείωσαν τις υψηλότερες πωλήσεις για την πασχαλινή περίοδο 2025 είναι:
Ειδικά Συμπληρώματα ΔιατροφήςSneakersΘήκες ΚινητώνΒιταμίνεςΑνδρικές ΜπλούζεςΚινητά ΤηλέφωναΚρέμες ΠροσώπουΠασχαλινές ΛαμπάδεςΑντηλιακάΣαμπουάνΗ μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των πωλήσεων σημειώθηκε στην κατηγορία Sneakers (33,82%) με τις Πασχαλινές Λαμπάδες να ακολουθούν και να παρουσιάζουν αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 26% σε σχέση με το προηγούμενο Πάσχα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- La Repubblica: Θετική αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας
- Kikilias: Recruitment of personnel and reinforcement of the Coast Guard’s equipment
- Ντ. Τραμπ: Θα υπάρξει μια «δίκαιη» εμπορική συμφωνία με την Κίνα
- Τ. Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση δουλεύει με σχέδιο και επιστρέφει μέρισμα ανάπτυξης σε όσους δοκιμάζονται
- Επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
- Θεοδωρικάκος: Τον Ιούνιο η προκήρυξη για τρία καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου
- Η Motor Oil διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 2025e 4x και 21% κάτω από την Book Value
- Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Κυρ. Μητσοτάκης
- Ανοικτή όλη τη νύχτα η Βασιλική του Αγίου Πέτρου για το προσκύνημα στο σκήνωμα του πάπα Φραγκίσκου
- Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί συρρέουν στο Βατικανό για να τον αποχαιρετήσουν
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Η Motor Oil διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 2025e 4x και 21% κάτω από την Book Value
- Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί συρρέουν στο Βατικανό για να τον αποχαιρετήσουν
- Skroutz: «Άλμα» κατά 22,8% για τον παραγόμενο τζίρο των καταστημάτων την περίοδο του Πάσχα
- Θεοδωρικάκος: Τον Ιούνιο θα προκηρυχθούν τρία καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου
- Air France: Στην ομάδα των σεφ της εντάσσεται ο διάσημος Daniel Boulud
- Chiquita: Δίνει ζωή στην pop art με διαδραστικό design
- Ferryscanner: Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το φετινό Πάσχα
- Πώς θα μειώσεις έξυπνα τον λογαριασμό ρεύματος
- ΚΕΠΕ: Μειωμένες οι θέσεις εργασίας στην ομάδα 30-40 ετών
- ΠΕΔΜΕΔΕ: Διοργανώνει Συνέδριο για την ανθεκτικότητα των υδάτων και τις «μπλε υποδομές»
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Skroutz: «Άλμα» κατά 22,8% για τον παραγόμενο τζίρο των καταστημάτων την περίοδο του Πάσχα
- Έρευνα: Λιγότερο… ζημιάρικα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
- Πώς θα μειώσεις έξυπνα τον λογαριασμό ρεύματος
- Η Motor Oil διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 2025e 4x και 21% κάτω από την Book Value
- ΚΕΠΕ: Υπό… εξαφάνιση οι τριαντάρηδες στην αγορά εργασίας
- ΚΕΠΕ: Μειωμένες οι θέσεις εργασίας στην ομάδα 30-40 ετών
- Ferryscanner: Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το φετινό Πάσχα
- Sniper: Συγκριτικό test μεταξύ Profile και Performance – Πρωτοφανής η στρέβλωση εις βάρος της 2ης (!)
- Θεοδωρικάκος: Τον Ιούνιο θα προκηρυχθούν τρία καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου
- Chiquita: Δίνει ζωή στην pop art με διαδραστικό design
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Φορολογικές δηλώσεις: Δηλώθηκαν 14,4 δισ. περισσότερα το 2024 – Πληρώθηκαν επιπλέον φόροι 2,2 δισ. ευρώ
- BNP Paribas: Πτώση 4,9% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο
- Κ. Χατζηδάκης: Ζυγίζουμε τις αντοχές της οικονομίας για να αποφύγουμε νέα ελλείμματα
- Η ADM κλείνει εργοστάσιο επεξεργασίας σόγιας στις ΗΠΑ
- Όλη η αλήθεια για την… αλήθεια στη διαφήμιση
- DDB | ΔΕΗ | Καμπάνια
- ΟΣΔΕ: Στον τόπο το χορό ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αγωνιώδεις προτάσεις από την ΕΘΕΑΣ
- Νοσοκομεία ΕΣΥ: Υπεγράφη η απόφαση για προκήρυξη 530 θέσεων ειδικευμένων ιατρών – Η προθεσμία για τις αιτήσεις
- Eντονη νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- O εμπορικός πόλεμος προβληματίζει τους Ελληνες CEO