Πέθανε ο ηθοποιός Σπύρος Σταυρινίδης
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου, καθώς έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ο Σπύρος Σταυρινίδης. Την είδηση του θανάτου του ηθοποιού ανακοίνωσε με ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο, Σπύρο Σταυρινίδη,
Η αφοσίωσή του στην τέχνη, η ευαισθησία και η αστείρευτη ενέργειά του επί σκηνής άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά του σε αμέτρητες παραστάσεις, εμπνέοντας συναδέλφους και θεατές. Η συμβολή του στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και στο ευρύτερο θεατρικό τοπίο της χώρας υπήρξε ανεκτίμητη, ενώ η ανθρωπιά και το ήθος του θα παραμείνουν πρότυπο για όλους μας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Καλό σου ταξίδι, Σπύρο μας. Η κληρονομιά σου θα ζει για πάντα στις καρδιές μας και στο θέατρο που τόσο αγάπησες.
Ο Σπύρος Σταυρινίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1946. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Εύη Γαβριηλίδη και αργότερα στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε ως ηθοποιός. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, συνεργάστηκε με το Θέατρο ΡΙΚ (1969-1971) και από το 1972 με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), όπου υπήρξε βασικό στέλεχος από το 1990. Ερμήνευσε με επιτυχία πλήθος ρόλων σε έργα του κυπριακού, ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου, κλασικού και σύγχρονου, ενώ συμμετείχε σε παραστάσεις όπως η «Μήδεια», ο «Οιδίπους Τύραννος» και το «Θαμμένο Παιδί». Στον κινηματογράφο διακρίθηκε με το Κρατικό Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Αιώνιος Φοιτητής» (2001), ενώ το 2021 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ για την πεντηκονταετή προσφορά του στο κυπριακό θέατρο”.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Συγκλονίζει η Μαρία Χατζηστεφανή: «Χρωστούσα 2 εκατομμύρια & στην τράπεζα δεν είχα ούτε 1 ευρώ»
- Νίκη Λυμπεράκη: Άργησε για τη συνέντευξη στη Χρηστίδου – «Με πήρε ο ύπνος, δεν είχα βρει τι να βάλω»
- Πέθανε ο ηθοποιός Σπύρος Σταυρινίδης
- Τα 4 άτυχα ζώδια της εβδομάδας -Ποιες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν μέχρι το Πάσχα
- Η αποκάλυψη της Πέγκυς Ζήνα για τον Βασίλη Καρρά: "Αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί με άλλον τραγουδιστή"
- Νίκη Λυμπεράκη σε Σίσσυ Χρηστίδου: "Ε ρε λύσσα! Μπράβο, καταρρίψατε το ρεκόρ"
- Γνωστός ηθοποιός «ψώνιζε» κοκαΐνη από κύκλωμα που δρούσε στην Αργολίδα
- Κριός: Αυτό είναι το κρυφό χαρακτηριστικό του
- Ελένη Μενεγάκη:Η ελληνική τηλεόραση σκοτώνεται κι εκείνη κάνει την καλύτερη δουλειά... λιάζεται...
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Με κατακόκκινο φόρεμα στο finale του Μάστορα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις InStyle

- Τελευταία Νέα InStyle
- Πέθανε ο ηθοποιός Σπύρος Σταυρινίδης
- Νίκη Λυμπεράκη: «Μαζεύω λεφτά από τώρα στον γιο μου για την ψυχοθεραπεία του»
- Mickey Rourke: Αποβλήθηκε από το Big Brother λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς
- Βασιλική Μιλλούση: Το μήνυμα στήριξης στον Λευτέρη Πετρούνια-«Σε όλους εσάς που είστε έτοιμοι να σχολιάσετε…»
- Rami Malek-Emma Corrin: Χωριστοί δρόμοι έπειτα από δύο χρόνια σχέσης
- Αγωνία για ηθοποιό του Harry Potter – Στο νοσοκομείο έπειτα από σοβαρό τραυματισμό
- Συγκλόνισε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος για τον θάνατο των γονιών του-«Βρήκα ως υποκατάστατο το αλκοόλ»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Με κατακόκκινο φόρεμα στο finale του Μάστορα
- "Λύγισε" ο Προκόπης Αγαθοκλέους στον αέρα του Mega: "Σήμερα χάσαμε έναν καλό φίλο"
- Μέμος Μπεγνής: "Είχα υποστεί κακή συμπεριφορά από σκηνοθέτη. Έφυγα από τη δουλειά και μαζί μου άλλοι 4"
- Επίθεση Hellenic Train: Η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη
- Λάκης Γαβαλάς για GNTM: «Έκανα δοκιμαστικό για να δουν πώς είναι οι άλλοι, όχι για να δοκιμάσουν εμένα»
- Συγκλονίζει η Μαρία Χατζηστεφανή: "Χρωστούσα δύο εκατομμύρια ευρώ και στην τράπεζα δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ"
- Μπορώ να φρεσκάρω τα ρούχα μου χωρίς να τα πλύνω; Ναι, και δες πώς!
- Ευαγγελία Αραβανή: Σπάνια εμφάνιση - Βραδινή έξοδος στο Κολωνάκι