Οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο 20.000€ σχεδιάζει η Volkswagen

Στόχος της εταιρίας είναι να παρουσιάσει μια αξιόπιστη και οικονομική πρόταση που θα διευκολύνει τη συνολικότερη μετάβαση της Ευρώπης σε καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Volkswagen αποφάσισε να καταστήσει πιο προσιτή την πρόσβαση σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Στόχος είναι να προκύψει μια σειρά οικονομικών ηλεκτρικών οχημάτων, σχεδιασμένων και κατασκευασμένων στην Ευρώπη, για την

Ευρώπη. Η παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για το 2027. Η Volkswagen εργάζεται εδώ και καιρό ώστε να παρουσιάσει στην αγορά, στιβαρά, ιδιαίτερα προσιτά ηλεκτρικά οχήματα, σε ένα εύρος τιμών γύρω στα 20.000 ευρώ.  Με αυτό τον τρόπο, οι εταιρίες του Ομίλου επιζητούν να ανταποκριθούν στην ανάγκη για μεγαλύτερη ευκολία πρόσβασης στην ηλεκτροκίνηση. 

Ο Όλιβερ Μπλούμε, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen δήλωσε: "Γενιές ανθρώπων συνδέουν τις ισχυρές μάρκες του Ομίλου Volkswagen με το πρώτο τους αυτοκίνητο αλλά και με την οικονομική αυτοκίνηση. Ως όμιλος που ενσωματώνει ισχυρά ονόματα, συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε αυτή την κοινωνική ευθύνη. Αυτός είναι και ο λόγος που με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω την έναρξη ενός προγράμματος με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Στόχος είναι η οικονομική ηλεκτρική αυτοκίνηση, από την Ευρώπη για την Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό, συνδυάζουμε μια σαφή δέσμευση έναντι της Ευρώπης ως τόπο βιομηχανικής δραστηριότητας, μια ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική και, τελικά, κινήσεις προς το συμφέρον των Ευρωπαίων καταναλωτών".

Ο Τόμας Σέφερ, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen και επικεφαλής του προγράμματος δήλωσε: "Το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Προκειμένου η ηλεκτροκίνηση να εξαπλωθεί παντού, απαιτούνται δελεαστικά οχήματα, ιδίως στο σκέλος των εισαγωγικών προτάσεων. Η δέσμευσή μας είναι σαφής: ηλεκτροκίνηση για όλους. Αυτή τη δέσμευση έχουμε αρχίσει ήδη να πραγματώνουμε. Πέρα από τη δελεαστική τιμή τους, τα οχήματά μας θα θέσουν νέα πρότυπα στο σκέλος των εισαγωγικών προτάσεων, σε επίπεδο τεχνολογίας, σχεδιασμού, ποιότητας και συνολικής εμπειρίας του καταναλωτή. Ο στόχος αυτός έχει καταστεί περισσότερο απαιτητικός λόγω των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, των υλικών και των πρώτων υλών. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: η ηλεκτροκίνηση από την Ευρώπη για την Ευρώπη μπορεί να πετύχει μόνο εφόσον υπάρξει πολιτική στήριξη και ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο δραστηριοποίησης".

Η Volkswagen για την προσπάθεια αυτή θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη, απόφαση που με τη σειρά της ευνοεί την Ευρώπη ως τόπο βιομηχανικής δραστηριότητας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι περιορίζονται οι αποστάσεις που πρέπει να μεταφέρονται τα επιμέρους στοιχεία των οχημάτων και κατ' επέκταση αποφεύγεται η μόλυνση λόγων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το πρόγραμμα που πλέον αποφασίστηκε να προχωρήσει αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην προσπάθεια να καταστεί η ηλεκτροκίνηση ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη. Ήδη καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες στο σκέλος των ηλεκτρικών οικογενειακών οχημάτων πόλης, με σκοπό να παρουσιαστούν οχήματα κόστους κάτω των 25.000 ευρώ, ακόμη και ως το τέλος του 2025. Δύο νέα compact αυτοκίνητα, ένα από τη VW και ένα από την CUPRA, καθώς και δύο μικρά SUV, ένα από τη Škoda και ένα από τη VW, ήδη βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού. Και τα τέσσερα οχήματα θα κατασκευάζονται στην Ισπανία. Με την εφαρμογή του προγράμματος για μια πλήρως ηλεκτροκινούμενη αυτοκίνηση με κόστος στα 20.000 ευρώ, ο Όμιλος Volkswagen προχωρά στο επόμενο, συνεπές βήμα.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα