Brown Hotels: Πού ανοίγουν 50 ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί που θέλουν να κάνουν το Λουτράκι… Μύκονο
Τη στρατηγική της Brown Hotels να επεκταθεί εκτός αστικών κέντρων στην Ελλάδα, ανέπτυξε ο συνιδρυτής της αλυσίδας, Leon Avigad. Παράλληλα ο Ισραηλινός μεγαλοεπενδυτής «πίσω» από τη Brown, Meni Weitzman εξήγησε πώς θα κάνει το Λουτράκι, δεύτερη Μύκονο.
«Αφού στήσαμε τα πρώτα ξενοδοχεία στην πόλη και γνωρίσαμε καλύτερα την Ελλάδα, καταλάβαμε ότι η Αθήνα δεν είναι απλώς μία στάση στο δρόμο για τα νησιά», είπε ο Avigad, προσθέτωντας πως μέχρι το τέλος του 2022 η αλυσίδα θα έχει στο χαρτοφυλάκιό της 15 ξενοδοχεία εν λειτουργία.
Στη συνέχεια, το 2023 – 2024, θα ανοίξουν περίπου άλλα 30 υπό το σήμα της Brown. Σύμφωνα με το στέλεχος που έχει επιλέξει να ζήσει στο κέντρο της Αθήνας, αυτά θα είναι ξενοδοχεία διαφόρων τύπων – από πολυτελή resorts πέντε αστέρων έως δημιουργικά boutique ξενοδοχεία. Το πλάνο προβλέπει περισσότερα από 50 ξενοδοχεία στην Ελλάδα σε ορίζοντα τριετίας, ενώ ο προϋπολογισμός για Ευρώπη, Ελλάδα και Ισραήλ ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια.
Leon Avigad, Συνιδρυτής της BrownΣυγκεκριμένα, μέσα στον Ιούλιο θα ανοίξει το Brown Beach Chalkida και το Brown Beach Eretria, ενώ από το φθινόπωρο του 2022 θα λειτουργήσει και το Brown Spices στην Ευριπίδου, εμπνευσμένο από τα μπαχαράδικα της περιοχής. Στη λίστα θα προστεθεί το Sans Rival στη Λιοσίων, το Domino επίσης στην Ομόνοια και το ξενοδοχείο 219 δωματίων στη Λυκούργου.
Δρομολογημένο είναι επίσης το άνοιγμα ξενοδοχείου στην Πούντα Ζέζα του Σουνίου, σε δύο κτίρια 33.000 τ.μ. και δύο θερέτρων στην Κέρκυρα, στη θέση του παλιού Ωκεανίς στην Παλαιοκαστρίτσα και του παλιού πεντάστερου Golden View Resort στο Γιαλισκάρι, σε τρία κτίρια 27 στρεμμάτων. Στο νησί λειτουργεί και το Akron Seascape Resort, ενώ στα Χανιά αναπτύσσεται πεντάστερο στην παραλία Σταυρού.
Η Brown θα λειτουργήσει το τετράστερο Museum Hotel στη Μπουμπουλίνας και το τριάστερο MyAthens Hotel στην Κεραμεικού, καθώς μαζί με τα Pythagorion και Kubic συμπλήρωσαν το deal των Ισραηλινών με τον ξενοδόχο, Γιώργο Τσακίρη.
To Isla Brown Corinthia στους Αγίους ΘεοδώρουςΣτη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει τις πόρτες του boutique ξενοδοχείο στην Εγνατία, εκεί που στεγαζόταν το Mediterranean College και το Lighthouse της πόλης (στην Αθήνα πήρε τη θέση του παλιού Le Mirage στην Ομόνοια). Πρόκειται για το κτίριο της καπναποθήκης Μιχαηλίδη στα Λαδάδικα. Το συγκεκριμένο θα λειτουργήσει ως condo hotel, όπως είναι γνωστά τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, σε τμήματα των οποίων επιτρέπεται η σύσταση οριζοντίων και καθέτων ιδιοκτησιών και η μακροχρόνια εκμίσθωσή τους σε τρίτους. Παρόμοιο project είναι και το ξενοδοχείο στην οδό Πειραιώς.
«Φυσικά αναζητούμε ακόμα πιο ενδιαφέρουσες επιλογές και ψάχνουμε να κάνουμε καλές συνέργειες», κατέληξε ο Avigad.
Η Brown θα λειτουργήσει το παλιό Oceanis στην ΚέρκυραWeitzman: Θέλουμε να ξανακάνουμε την Ομόνοια σύμβολο«Όταν αποφασίσαμε να επενδύσουμε στη χώρα σας, η Ελλάδα είχε βγει από μια δύσκολη δεκαετία. Εμείς όμως πιστέψαμε ότι αυτή ήταν η ώρα. Αγοράσαμε πολλά ακίνητα γύρω από την Ομόνοια, που τότε θεωρούνταν επικίνδυνη περιοχή. Τότε εξελέγη μια νέα κυβέρνηση που θέλει να προωθήσει τον τουρισμό, που είναι το 25% του ΑΕΠ της χώρας.
»Ακόμη και οι υπουργοί στην αρχή δεν πίστευαν αυτό που κάναμε, κάναμε μια πραγματική επανάσταση σε πολλούς τομείς στους οποίους κανείς δεν επένδυσε», σχολίασε στο πρόσφατο ελληνοισραηλινό συνέδριο ο Meni Weitzman, ιδρυτής της AroundTown και ο μεγαλοεπενδυτής που συμμετέχει στην ξενοδοχειακή αλυσίδα της Brown.
Ο ίδιος τόνισε ότι «υπάρχει, βέβαια, αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά εμείς έχουμε βάλει στόχο και θέλουμε να ξανακάνουμε την Ομόνοια σύμβολο, όπως ήταν κάποτε. Να γυρίσουμε την περιοχή στην προηγούμενη κατάστασή της, όπως πρέπει για μία κεντρική πλατείας της πόλης, όπως ήταν κάποτε γνωστή».
«Παραδοσιακά η Αθήνα ήταν σταθμός διέλευσης προς τα νησιά και τώρα 40 λεπτά μακριά από την πρωτεύουσα υπάρχουν ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά θέρετρα, και αυτό έχει δώσει στους επενδυτές πίστη ότι πρέπει να προχωρήσουν»,
Χτυπούν σε φθηνότερες περιοχέςΕξήγησε, παράλληλα, γιατί η Brown πιστεύει πολύ στα ξενοδοχεία. «Τα διαμερίσματα και τα γραφεία ήταν μια επιτυχημένη ιστορία, αλλά σε περιόδους πληθωρισμού αυτό αλλάζει, επειδή οι τιμές των διαμερισμάτων παραμένουν ίδιες και τα ξενοδοχεία μπορούν να προσαρμοστούν στον πληθωρισμό και να αποτελέσουν σημαντικό στόχο για τους επενδυτές».
Σχέδια για άνοιγμα θερέτρου σε 33 στρέμματα στην Πούντα Ζέζα»Παράδειγμα είναι το Λουτράκι, παλιά ήταν σαν τη Μύκονο. Θέλουμε να φέρουμε στο Λουτράκι την παλιά του λάμψη και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ανάπλασή του. Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στην Εύβοια, στην Ομόνοια, γενικά σε περιοχές της Ελλάδας που η γη είναι φθηνότερη», συμπλήρωσε ο Weitzman. Εξάλλου, εκτός από το Isla Brown που άνοιξε τις πόρτες του, στους Αγίους Θεοδώρους αφικνούνται οι Ισραηλινοί με δύο ξενοδοχεία, υπό το brand της Dave, με το οποίο έκανε ντεμπούτο στα παλιά γραφεία του ΚΚΕ στην Ομόνοια.
Ο Weitzman αποκάλυψε πως, μετά την Ελλάδα, η Brown στρέφει τις κεραίες της στην Κροατία και τα ιταλικά σύνορα, σχολιάζοντας πως η εταιρεία είναι σε σκέψεις για να βγει στις αγορές.
Διαβάστε επίσης:
Τι ετοιμάζουν οι Ισραηλινοί της Brown Hotels στη Λεωφόρο Αθηνών- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Έκτο πακέτο κυρώσεων - ΕΕ: Πώς αιτιολογείται η υποχώρηση στην απαίτηση Όρμπαν για τον Κύριλλο
- Πέρασε η τροπολογία για επαγγελματική διαιτησία
- Joe Schorge speaks to Fortune Greece Network: What an investor looks for before putting money into a startup
- Ποιος είπε την ατάκα stakeholders make the fuss, but bondholders make the fuck, η δυναμική Μελίνα Τραυλού και τα χρυσά bonus σε Μότορ Όιλ και Σαράντη
- Με κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο, παρά την απόφαση του OPEC+ για αύξηση παραγωγής
- ΗΠΑ: Ο εμβολιασμός των παιδιών για τον κορονοϊό μπορεί να αρχίσει στις 21 Ιουνίου
- Απευθείας πτήσεις Λάρνακα-Θεσσαλονίκη όλο τον χρόνο ανακοίνωσε η Cyprus Airways
- Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-Λοβέρδου για το «παραποιημένο» αμερικανικό έγγραφο για τη Novartis
- Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες του έργου στην Αστυπάλαια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mononews
- Ποιος είπε την ατάκα stakeholders make the fuss, but bondholders make the fuck, η δυναμική Μελίνα Τραυλού και τα χρυσά bonus σε Μότορ Όιλ και Σαράντη
- Μιχάλης Παπαδόπουλος (Υφυπουργός Μεταφορών): Ποια projects αξίας άνω των 5,5 δισ. ευρώ κάνουν την Ελλάδα διεθνές logistics hub
- Ο θάνατος του ονείρου του Νταβός
- ΕΥΔΑΠ: Θα κάνει την έκπληξη με γενναία επιστροφή κεφαλαίου; Στις 20/6 οι οριστικές αποφάσεις
- Ο Τσίπρας αναπολεί την εθνική πολιτική Καμμένου και λοιπών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
- Σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων δεν μπορεί να εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
- «Φωτιά» στα μέτρα στήριξης για τη βενζίνη βάζει ο OPEC – Τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών
- Ευλογιά των Πιθήκων: Σε συζητήσεις με την Bavarian Nordic ο EMA για το εμβόλιο Imvanex
- Χάρη πόσα χρήματα θα είχα τώρα εάν είχα επενδύσει σε εσένα

- Τελευταία Νέα Mononews
- Ποιος είπε την ατάκα stakeholders make the fuss, but bondholders make the fuck, η δυναμική Μελίνα Τραυλού και τα χρυσά bonus σε Μότορ Όιλ και Σαράντη
- Μιχάλης Παπαδόπουλος (Υφυπουργός Μεταφορών): Ποια projects αξίας άνω των 5,5 δισ. ευρώ κάνουν την Ελλάδα διεθνές logistics hub
- ΕΥΔΑΠ: Θα κάνει την έκπληξη με γενναία επιστροφή κεφαλαίου; Στις 20/6 οι οριστικές αποφάσεις
- Ο θάνατος του ονείρου του Νταβός
- Ο Τσίπρας αναπολεί την εθνική πολιτική Καμμένου και λοιπών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
- «Φωτιά» στα μέτρα στήριξης για τη βενζίνη βάζει ο OPEC – Τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών
- Mytilineos: Προς 8 GW στις ΑΠΕ- Τα 5 GW προς πώληση, μηχανή κερδών για τον όμιλο
- Χάρη πόσα χρήματα θα είχα τώρα εάν είχα επενδύσει σε εσένα
- Αγορά ενέργειας: Αυξήσεις …από το νέο Μηχανισμό και την ενσωμάτωση της ρήτρας- κίνδυνοι ληξιπρόθεσμων και domino effect
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Σε ποιες κατηγορίες εργαζομένων δεν μπορεί να εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
- Τι θέλει να μας πει η JP Morgan; Τυφώνας ή καλοκαιρία για τις αγορές
- Γιώργος Καραγιάννης: «Κινηθήκαμε γρήγορα, συνεργαστήκαμε με τους κατασκευαστές για να διασφαλιστεί η συνέχιση των δημόσιων έργων»
- Βαρβιτσιώτης προς Τουρκία: Δεν μπορείς να αμφισβητείς την κυριαρχία της Ελλάδας
- Ζελένσκι: Σταθερή η κατάσταση στο Ντονμπάς το τελευταίο 24ωρο, σημειώσαμε επιτυχίες στο Σεβεροντονέτσκ
- Χωρίς φρένο οι ανατιμήσεις στην αγορά
- Μ. Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι
- Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική στο Nations League με νίκη στη Β. Ιρλανδία
- ΗΠΑ: Ανακάλυψε 36.000 ευρώ κρυμμένα σε καναπέ που της χάρισαν