MotoGP Moto2: Ο Γκαρσία κατακτά τη νίκη και παίρνει το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα

MotoGP Moto2: Ο Sergio Garcia (MT Helmets – MSI) επιστρέφει στις νίκες στο Michelin® Grand Prix de France μετά από μια εκπληκτική βόλτα για τη νίκη στη Γαλλία. Ο Γκαρσία γίνεται επίσης ο νέος ηγέτης του Πρωταθλήματος μετά το γαλλικό GP που τερμάτισε με MT Helmets – MSI ένα-δύο μετά από μια γενναία βόλτα από τον Ai Ogura που χάραξε το γήπεδο από

την P17 στο grid, με τον Alonso Lopez (Folladore SpeedUp) να αμύνεται τέλεια. ο τελευταίος γύρος για να τερματίσει στην τρίτη θέση στο βάθρο.

Ήταν κλειστά τα φώτα για το Moto2 με 22 γύρους μπροστά και ο Garcia έκανε το τέλειο ξεκίνημα, έχοντας ένα σταθερό κενό στον πρώτο γύρο, καθώς το υπόλοιπο γήπεδο πάλευε σκληρά πίσω. Ο Polesitter Aron Canet (Fantic Racing) καταβροχθίστηκε από την ομάδα στην εναρκτήρια φάση του αγώνα μετά από ένα μεγάλο λάθος στον πρώτο γύρο, έπεσε στην όγδοη θέση σε έναν αγώνα με τον Fermin Aldeguer (Folladore SpeedUp).

Πιο κάτω από τη σειρά, ο Barry Baltus (RW-Idrofoglia Racing GP) χτύπησε την τράπουλα μετά από μάχη για τις τελικές θέσεις βαθμολογίας. Τα πράγματα σύντομα πήγαν από το κακό στο χειρότερο για την ομάδα RW-Idrofoglia Racing GP με την Zonta Van Den Goorbergh να καταρρέει στον έκτο γύρο. Δευτερόλεπτα αργότερα στο μπροστινό μέρος, ο Manuel Gonzalez (QJMOTO Gresini Moto2) έπεσε έξω στην τελευταία στροφή – τερματίζοντας όλες τις ελπίδες για ένα βάθρο.

OH no! @18ManuGonzalez has gone down #FrenchGP pic.twitter.com/0MhkWrrwv7

MotoGP (@MotoGP) May 12, 2024

MotoGP Moto2: Εν τω μεταξύ, ο αναβάτης εν κινήσει ήταν ο Canet, ο οποίος φόρτιζε μέσα από το γήπεδο – ορίζοντας τον ταχύτερο γύρο στη διαδικασία. Το #44 επιτέθηκε στον Ρόμπερτς για τη δεύτερη θέση σε έναν λαμπρό αγώνα τριών δρόμων, με τον Κανέ να περνάει και να μην επιτρέπει στον Ρόμπερτς να απαντήσει, δημιουργώντας αμέσως πλεονέκτημα. Ο Λόπεζ ήταν ο επόμενος αναβάτης που βρήκε ένα κενό στην πανοπλία του Ρόμπερτς για να περάσει στην τρίτη θέση, καθώς ο συμπαίκτης του Αλντεγκέρ ήταν έβδομος με εννέα γύρους να απομένουν.

Το κενό στο μπροστινό μέρος παρέμεινε το ίδιο με τον Garcia να διατηρεί το κενό σταθερό με όλη την προσοχή να στρέφεται στη μάχη για το δεύτερο μεταξύ του Canet και του Lopez. Έμειναν γάντια με τρεις γύρους να απομένουν με τον Lopez να έπεσε στη δεύτερη θέση πριν κάνει ένα λάθος στη στροφή τέσσερα, επιτρέποντας στον Canet να δείξει τον μπροστινό του τροχό. Η μάχη για το δεύτερο συσπειρώθηκε με τον Ogura να λατρεύει ένα βάθρο – ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο.

@garciadols11 WINS IN #Moto2

HE DOES IT AGAIN! #FrenchGP pic.twitter.com/Ghmh1eGpWU

MotoGP (@MotoGP) May 12, 2024

MotoGP Moto2: Ο Γκαρσία πέρασε τα όρια για να κερδίσει το γαλλικό GP με τον Ogura να βρίσκει ένα κενό για να περάσει τον Lopez για δεύτερο, κρατώντας τη δεύτερη θέση μετά από μια λαμπρή διαδρομή για να προσθέσει στην επιτυχία των MT Helmets την Κυριακή. Ο Λόπεζ απέκρουσε τον Ρόμπερτς μετά από μια έντονη μάχη στην τελευταία γωνία, με επαφή μεταξύ των δύο αναβατών.

Πίσω από τον Roberts που πέρασε τη γραμμή στην πέμπτη ήταν ο Somkiat Chantra (IDEMITSU Honda Team Asia) με 0,171 δευτερόλεπτα πίσω. Το #35 κράτησε τον Canet στη γραμμή, ο οποίος έπεσε στην έκτη θέση μετά τη μάχη με τον Roberts στον τελευταίο γύρο. Ο Cent ήταν μπροστά από τον Aldeguer, ο οποίος βρήκε χρόνο αργά στον αγώνα για να τερματίσει άνετα μπροστά από τον Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team) και τον Albert Arenas (QJMOTO Gresini Moto2), οι οποίοι είχαν μια μεγάλη μάχη στους 22 γύρους. Ο Izan Guevara της ομάδας CFMOTO Inde Aspar κατέκτησε την τελική θέση μέσα στην πρώτη 10άδα, με τον Marcos Ramirez (OnlyFans American Racing Team) να διεκδικεί την τελευταία θέση βαθμολογίας.

MotoGP Moto2: Ακολουθεί το Gran Premi Monster Energy de Catalunya σε δύο εβδομάδες, για αυτό που πρόκειται να είναι ένα ακόμη απρόβλεπτο Σαββατοκύριακο. Φροντίστε, λοιπόν, να μην χάσετε καμία από τις δράσεις και να είστε ενημερωμένοι με όλα τα νέα στο ENGINE POWER!

1 ΣΕΡΧΙΟ ΓΚΑΡΣΙΑ (MT ΚΡΑΝΗ – MSI)
2 Ai Ogura (MT Κράνη – MSI) +3.174
3 Alonso Lopez (SpeedUp Fucker) +3.704
4 Joe Roberts (OnlyFans American Racing Team) +3.764
5 Somkiat Chantra (IDEMITSU Honda Team Asia) +3.935
6 Aron Canet (Fantic Racing) +4.511
7 Fermin Aldeguer (Folladore SpeedUp) +4.811
8 Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team) +6.811
9 Albert Arenas (QJMOTOR Gresini Moto2) +8.831
10 Be Guevara (Ομάδα CFMOTO Inde Aspar) +14.215

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
MotoGP Moto2, Γκαρσία, Πρωτάθλημα,MotoGP Moto2, gkarsia, protathlima