Hair oil: Πώς να το εφαρμόσεις σωστά στα μαλλιά σου
Το μασάζ με λάδι στα μαλλιά είναι μια πανάρχαια πρακτική που ακολουθούμε εδώ και χρόνια, και όχι άδικα. Ωστόσο, για να επωφεληθούμε πραγματικά από τα οφέλη του, καλό είναι να βεβαιωθούμε πως το κάνουμε σωστά. Είτε το κάνεις συχνά, είτε απλά θέλεις να βελτιώσεις την τεχνική σου, υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα κάνουν το λάδι να απορροφηθεί καλύτερα και τα μαλλιά σου να γίνουν πιο υγιή,
Η ερώτηση «να βάλω λάδι σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά;» είναι αρκετά συχνή και η απάντηση εξαρτάται από το τύπο του λαδιού που χρησιμοποιείς. Αν θέλεις να δουλέψεις με βαριά έλαια, όπως το λάδι καρύδας, είναι καλύτερα να το βάλεις σε στεγνά μαλλιά. Τα μεγάλα μόρια του λαδιού απορροφώνται καλύτερα όταν τα μαλλιά είναι στεγνά. Αν θέλεις να βάλεις κάποιο πιο ελαφρύ λάδι, τότε μπορείς να το κάνεις και σε βρεγμένα μαλλιά, αρκεί να είναι καθαρά.
Μια έξυπνη ιδέα για να ενισχύσεις την απορρόφηση είναι να ζεστάνεις λίγο το λάδι πριν το εφαρμόσεις. Ένα ζεστό λάδι, ή ακόμα και μια ζεστή πετσέτα, μπορεί να βοηθήσει το λάδι να απορροφηθεί καλύτερα από το τριχωτό και τις τρίχες.
Πόσο λάδι να βάλεις;Η ποσότητα του λαδιού εξαρτάται από το μήκος και την πυκνότητα των μαλλιών σου. Αν έχεις κοντά ή λεπτά μαλλιά, μια μικρή ποσότητα αρκεί. Αν τα μαλλιά σου είναι πιο μακριά ή πυκνά, ίσως χρειαστείς περισσότερη ποσότητα. Συνήθως, 1-3 παλάμες λαδιού για το τριχωτό είναι αρκετές, ενώ για τις άκρες των μαλλιών μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο λιγότερο.
Το πιο σημαντικό είναι να μην το παρακάνεις, γιατί το υπερβολικό λάδι μπορεί να προκαλέσει περισσότερο άγχος στο λούσιμο και να ξηράνει τα μαλλιά αν δεν το απομακρύνεις σωστά. Μερικές σταγόνες είναι αρκετές για να ενυδατώσουν τα μαλλιά και να τα κάνουν πιο λαμπερά χωρίς να τα βαραίνουν.
Πόσο να το αφήσεις;Το λάδι μπορεί να παραμείνει στα μαλλιά σου από 1-2 ώρες έως και όλη τη νύχτα, ανάλογα με το πόσο χρόνο έχεις. Ωστόσο, μην το αφήσεις παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται, γιατί με τον καιρό μπορεί να καταλήξει να τα ξηράνει, και σίγουρα δεν θέλεις κάτι τέτοιο. Ένα καλό τρίξιμο του κεφαλιού, που να φτάνει μέχρι τις άκρες των μαλλιών, αρκεί για να τους δώσει την απαραίτητη θρέψη.
Αν έχεις πολύ ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά, μπορείς να το αφήσεις λίγο περισσότερο, αλλά γενικά μια ώρα είναι αρκετή για να έχεις αποτέλεσμα.
Η τεχνική: Πώς να το εφαρμόσεις σωστάΑρχικά, σιγουρέψου ότι το λάδι είναι ζεστό και λιωμένο, αν είναι στερεό. Χώρισε τα μαλλιά σε μικρά τμήματα και ξεκίνα από τις ρίζες, κάνοντας απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλα σου. Να είσαι ήπια και να αποφεύγεις την υπερβολική τριβή, γιατί μπορεί να σπάσεις τις τρίχες.
Μετά, προχωράς στις άκρες των μαλλιών. Είναι πολύ σημαντικό να μην σφίγγεις τα μαλλιά πολύ, καθώς το σφιχτό δέσιμο μπορεί να τραυματίσει τη ρίζα. Μετά το μασάζ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια χτένα με πλατιά δόντια για να διανείμεις το λάδι ομοιόμορφα σε όλο το μήκος.
Είναι επίσης πολύ ωφέλιμο να στρίψεις τα μαλλιά σε έναν χαλαρό κότσο ή πλεξούδα, χωρίς να τα τραβάς. Αν θέλεις να ενισχύσεις τη διαδικασία, μπορείς να καλύψεις το κεφάλι σου με μια ζεστή πετσέτα, που θα βοηθήσει το λάδι να εισχωρήσει ακόμα καλύτερα.
Το λούσιμοΌταν έρθει η ώρα να λουστείς, μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις το λάδι καλά. Αν έχεις βάλει αρκετό, ίσως χρειαστεί να σαπούνισεις δύο ή και τρεις φορές, για να φύγει το λάδι τελείως. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα μαλλιά σου δεν θα είναι λιπαρά και θα παραμείνουν απαλά και καθαρά.
Αυτός είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να φροντίσεις τα μαλλιά σου με λάδι. Δεν χρειάζεται να το κάνεις καθημερινά, αλλά μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα δεις σίγουρα διαφορά. Άφησε τα μαλλιά σου να χαρούν την φυσική τους φροντίδα και θα σε ευγνωμονούν για αυτό!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Η Μενεγάκη επέστρεψε από τις Μαλδίβες - «Μείναμε καιρό, περάσαμε οικογενειακά»!
- Ο αδερφός του Μουγκοπέτρου αποκαλύπτει:Έχει γίνει ακρωτηριασμός, σε τρία δάκτυλα, στο δεξί του χέρι
- 4 νέες μάσκαρα για μακριές τέλεια διαχωρισμένες βλεφαρίδες σαν βεντάλια
- Μαρία Λουίζα Βούρου: «Οι γυναίκες έχουν “δαιμονοποιήσει” τον υδατάνθρακα. Είναι λάθος»
- Ασπίδα η Κατερίνα Καινούργιου: "Η Ναταλία Γερμανού έβαζε πλάτη κάθε χρόνο να μείνει στην εκπομπή"
- Ο Πέτρος Κωστόπουλος στην Αμερική για το Πάσχα -Η τρυφερή στιγμή με τον σύντροφο της Αμαλίας Κωστοπούλου (Φωτογραφία)
- Πέτρος Κουσουλός: Ξανά πατέρας! «Η Ευαγγελία είναι έγκυος και περιμένουμε γιο»
- Η Ελένη Τσολάκη επέστρεψε στο πλατό και η Ανθή Βούλγαρη στη σέλα και το άλογο!
- Γιώργος Λιάγκας: "Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου - Έχουν περάσει 10 χρόνια και ακόμα..."
- Ιχθύες: Αυξημένοι ρυθμοί και υποχρεώσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Womenonly
- Πέτρος Κουσουλός: Ξανά πατέρας! «Η Ευαγγελία είναι έγκυος και περιμένουμε γιο»
- Η Ελένη Τσολάκη επέστρεψε στο πλατό και η Ανθή Βούλγαρη στη σέλα και το άλογο!
- Hair oil: Πώς να το εφαρμόσεις σωστά στα μαλλιά σου
- 8 απλοί τρόποι για να μακρύνουν τα νύχια σου πιο γρήγορα
- Όπου υπάρχει Ελλάδα: Το ταξίδι συνεχίζεται στη Θεσπρωτία

- Τελευταία Νέα Womenonly
- Hair oil: Πώς να το εφαρμόσεις σωστά στα μαλλιά σου
- Η Ελένη Τσολάκη επέστρεψε στο πλατό και η Ανθή Βούλγαρη στη σέλα και το άλογο!
- 8 απλοί τρόποι για να μακρύνουν τα νύχια σου πιο γρήγορα
- Όπου υπάρχει Ελλάδα: Το ταξίδι συνεχίζεται στη Θεσπρωτία
- Πέτρος Κουσουλός: Ξανά πατέρας! «Η Ευαγγελία είναι έγκυος και περιμένουμε γιο»
- Το επικότερο κόλπο για να κάνεις ένα αυγό ποσέ καλύτερα και από επαγγελματία!
- Και όμως, η Ελένη Τσολάκη επέστρεψε στην εκπομπή της!
- Πώς να διατηρείς μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη - με τον σωστό τρόπο
- Ευγενία Σαμαρά: Μετά τον Indiana Jones, έγινε Aladdin στην έρημο Wadi Rum
- Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα πεπτίδια και την ανάπτυξη των μαλλιών σου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Μάσκαρα: Τα 5 λάθη που κάνεις και πώς να αποκτήσεις βλεφαρίδες -όνειρο
- Γιώργος Λιάγκας: "Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου - Έχουν περάσει 10 χρόνια και ακόμα..."
- Άρης Μουγκοπέτρος: Σοκάρει η μαρτυρία στο «Πρωινό»
- Γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι: Δείτε πώς να το φτιάξετε!
- Μητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε όλους κάθε Νοέμβριο – 250 ευρώ κάθε χρόνο σε 1,5 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους
- Ταξίδι στο Λονδίνο για την Μπέττυ Μαγγίρα
- Η Μαρία Αναστασοπούλου μιλά για τον Γιώργο Παπαδάκη: "Είμαστε πάρα πολύ περιττοί"
- Ασπίδα η Κατερίνα Καινούργιου: "Η Ναταλία Γερμανού έβαζε πλάτη κάθε χρόνο να μείνει στην εκπομπή"
- Big Brother: Παίκτες – έκπληξη αναμένονται στο reality του ΣΚΑΪ
- Μαρία Λουίζα Βούρου: «Οι γυναίκες έχουν “δαιμονοποιήσει” τον υδατάνθρακα. Είναι λάθος»