VW: Καταργεί τα GTX, επαναφέρει τα GTI

13:25 13/5/2024 - Πηγή: Caroto
Η Volkswagen ανακοίνωσε την απόφασή της να καταργήσει την επωνυμία GTX για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, ανοίγοντας το δρόμο για την υιοθέτηση των GTI και R.

Η ηλεκτροκίνηση έχει δημιουργήσει μία μικρή σύγχυση στους κατασκευαστές σχετικά με τις ονομασίες των μοντέλων τους.

Έτσι, μετά την BMW και το i, έρχεται και η VW να ανακοινώνει ότι η ονομασία GTX, η οποία

εισήχθη για τις κορυφαίες εκδόσεις των SUV ID.4 και ID.5 το 2021, θα καταργηθεί σταδιακά, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να εξηλεκτρίσει τα αυτοκίνητα επιδόσεων υιοθετώντας τα ονόματα GTI και R.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που αναμένεται να φέρει τα λογότυπα GTI είναι το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το ID. GTI concept. Παρουσιάστηκε πέρυσι και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2027, προσφέροντας μια ηλεκτρική εκδοχή του εμβληματικού Golf GTI.

Παράλληλα, η Volkswagen σχεδιάζει να αναδείξει τη R ως μια αποκλειστικά ηλεκτρική σπορ μάρκα μέχρι το 2030, συνεχίζοντας έτσι την κληρονομιά των τετρακίνητων μοντέλων επιδόσεων.

Παρά τη διακοπή της χρήσης των σημάτων GTX, δεν υπάρχουν σχέδια για την αλλαγή της επωνυμίας των υφιστάμενων μοντέλων. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την επέκταση της σειράς GTI σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα παραμένουν αδιευκρίνιστες.

VW ID. GTI Concept: Πράσινο φως για το ηλεκτρικό GTI

The post VW: Καταργεί τα GTX, επαναφέρει τα GTI appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα