Αχαΐα: Σύλληψη άνδρα για πρόκληση 7 πυρκαγιών απο πρόθεση στην Ακράτα

Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε). Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Ακράτας και της Π.Υ. Αιγίου μετά από συντονισμένη έρευνα, ως υπαίτιος πρόκλησης επτά (7) πυρκαγιών εν υπαίθρω από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, από 6 Μαΐου 2024

έως και σήμερα, στην περιοχή της Ακράτας στην Αχαΐα.

Στον προαναφερθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενώ ενημερώθηκε και ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε). Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Ακράτας και της Π.Υ. Αιγίου και μετά από συντονισμένη έρευνα, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης επτά (7) πυρκαγιών εν υπαίθρω από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, από 6 Μαΐου 2024 έως και σήμερα, στην περιοχή της Ακράτας στην Αχαΐα.

Στον προαναφερθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενώ ενημερώθηκε και ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν 21 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, κάνει έκκληση προς όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα