Η Microsoft κλείνει τέσσερα studios της Bethesda

Οι απολύσεις στον χώρο των videogames καλά κρατούν, σε μία χρονιά που μέχρι στιγμής τα νούμερα αυτών είναι μεγαλύτερα από αυτά όλης της προηγούμενης. Μετά την απόλυση 1900 υπαλλήλων στο gaming τμήμα του Xbox τον περασμένο Ιανουάριο, η Microsoft προχωράει σε ακόμα ένα κύμα απολύσεων με το κλείσιμο τεσσάρων studios της Bethesda.

Αυτά είναι τα εξής:

Arkane Austin, το studio
πίσω από το Redfall -το οποίο δεν πήγε καθόλου καλά τόσο σε πωλήσεις, όσο και σε κριτικές- αλλά και το τελευταίο Prey θα σταματήσει την όποια εργασία έκανε στο Redfall, με το προηγούμενο update του τίτλου να είναι και το τελευταίο. Ακόμα δεν υπάρχει ακριβής πληροφόρηση για το τι θα γίνει με τους παίκτες που έχουν αγοράσει την “Bite Back” edition του παιχνιδιού. Σε αυτή το studio είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει ακόμα δύο χαρακτήρες στο μέλλον, κάτι που τώρα δεν θα γίνει πραγματικότητα. Tango Gameworks, το studio που είχε φτιάξει ο Shinji Mikami, μας είχε δώσει τα πολύ όμορφα παιχνίδια τρόμου The Evil Within, και είχε κάνει την έκπληξη πέρυσι με το πολύ διαφορετικό σε ύφος Hi-Fi Rush, θα κλείσει άμεσα. Το Hi-Fi Rush και τα The Evil Within θα παραμείνουν κανονικά προς πώληση στις πλατφόρμες που έχουν κυκλοφορήσει. Alpha Dog Studios, ένα από τα studios που ασχολούνται αποκλειστικά με Android και iOS κυκλοφορίες, θα κλείσει άμεσα. Ο τίτλος από αυτό το studio που υπάρχει ακόμα στα ηλεκτρονικά καταστήματα των λειτουργικών αυτών, το Mighty Doom, θα σταματήσει άμεσα να παρέχει επί πληρωμή αντικείμενα και στις 7 Αυγούστου του τρέχοντος έτους θα κλείσει οριστικά. Roundhouse Games, μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το studio δουλεύει πάνω σε κάποιο καινούργιο project, το οποίο δε μας είχε γίνει γνωστό. Πλέον θα ενταχθούν άμεσα στο δυναμικό των ZeniMax Online Studios, και θα βοηθούν στο The Elder Scrolls Online.

Στο e-mail του στις ομάδες αυτές ο Matt Booty -ο επικεφαλής των Xbox Game Studios- πληροφόρησε ότι η διακοπή λειτουργίας των studios αυτών δε σημαίνει και το ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν. Ο ίδιος αναφέρει ότι αρκετοί από αυτούς θα μεταφερθούν σε άλλα studios της Bethesda για να δουλέψουν πάνω σε projects που τρέχουν ήδη όπως τα Starfield Shattered Space, Fallout 76 Skyline Valley, Indiana Jones and the Great Circle, κ.α. 

Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που βγήκαν στο X -πρώην Twitter- να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους με αυτή την κίνηση. Ένας από αυτούς ήταν και ο επικεφαλής του Arkane Lyon studio, Dinga Bakaba. O δημιουργός του αναμενόμενου τίτλου Blade, μίλησε με βαριά λόγια κατά των υπευθύνων που παίρνουν τόσο αβίαστα τέτοιες αποφάσεις. Τους κάλεσε να είναι κοντά στα studios και στους δημιουργούς τους τόσο στις νίκες τους, όσο και στους δύσκολους καιρούς σαν αυτούς που περνάει τώρα η βιομηχανία των videogames.

This is absolutely terrible. Permission to be human : to any executive reading this, friendly reminder that video games are an entertainment/cultural industry, and your business as a corporation is to take care of your artists/entertainers and help them create value for you.

— Dinga Bakaba 451 (@DBakaba) May 7, 2024

The post Η Microsoft κλείνει τέσσερα studios της Bethesda first appeared on GameOver.

The post Η Microsoft κλείνει τέσσερα studios της Bethesda appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα