Έδωσε σε τράπεζα της Λάρισας για ανταλλαγή 40.000 ευρώ που ήταν κλεμμένα από τη Λιβύη την εποχή του Καντάφι

17:20 12/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Τα χρήματα από τη Λιβύη έφτασαν στην Ελλάδα και τη Λάρισα. Στα χέρια ενός Βολιώτη που πήγε σε τράπεζα και ζήτησε να τα ανταλλάξει…

Τα 40.000 ευρώ ήταν σε χαρτονομίσματα των 200 € με τον υπεύθυνο της τράπεζας

στη Λάρισα, να αντιλαμβάνεται πως ήταν κλεμμένα και να ειδοποιεί την αστυνομία. Ο κάτοχός τους, με καταγωγή από τον Βόλο, δήλωσε άγνοια και πλέον καλείται να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του. Τα χρήματα μεταφέρθηκαν όπως φαίνεται πριν από χρόνια από τη Λιβύη, την εποχή της ανατροπής του Μουαμάρ Καντάφι. Ο αριθμός τους «πρόδωσε» την αλήθεια, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την έρευνα ώστε να διαπιστωθεί η άγνωστη αλήθεια στο παζλ της υπόθεσης.

Επτά χρόνια από τον εμφύλιο της Λιβύης κατασχέθηκαν στη Λάρισα 40.000 ευρώ κλεμμένα από την Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης στη Βεγγάζη, χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, που έδωσε προς ανταλλαγή σε τράπεζα της Λάρισας ένας 60χρονος Βολιώτης.

Τα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», έφεραν αριθμό σειράς που ανήκει στα τραπεζογραμμάτια (χαρτονομίσματα) συνολικής αξίας 159 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναφέρθηκε ότι εκλάπησαν από το Υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης στη Βεγγάζη, κατά τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, όταν μετά την ανατροπή και τη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι, ομάδα ανταρτών φέρεται να κατέλαβε την Τράπεζα και να έκλεψε μυθικό ποσό και χρυσό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διακίνησης Χρημάτων της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν εκείνος που παρέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαΐου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ σε εμφανώς φθαρμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, δηλώνοντας στην ΕΛ.ΑΣ. ότι τα χρήματα προσκόμισε νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας ένας 60χρονος Βολιώτης, προκειμένου να τα ανταλλάξει με καινούργια λόγω φθοράς.

Το χρηματικό ποσό κατασχέθηκε, με την ΕΛ.ΑΣ. να σχηματίζει δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Να διευκρινιστεί ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε, καθώς τα χαρτονομίσματα αναγνωρίστηκαν ως κλεμμένα με βάση τον συριακό τους αριθμό.

To άρθρο Έδωσε σε τράπεζα της Λάρισας για ανταλλαγή 40.000 ευρώ που ήταν κλεμμένα από τη Λιβύη την εποχή του Καντάφι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα