Ο Ολυμπιακός σπατάλησε πολύ μεγάλη ευκαιρία και έχει δύσκολα μπροστά του

Από την ημέρα που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ήταν αναγκασμένος να προετοιμάζει την πειραϊκή ομάδα διαρκώς για "τελικούς" στο Πρωτάθλημα και στο Conference League.

Σε ένα διάστημα δυόμιση μηνών με αλλεπάλληλους τελικούς, λοιπόν, δεν είναι εύκολο όλοι να έχουν θετική έκβαση. Πόσο μάλλον, όταν μία ομάδα κουβαλάει δύο καρπούζια στη μασχάλη, έχοντας υποχρεώσεις σε Ελλάδα

και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός σπατάλησε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", όπως είχε ξοδέψει άλλη μία πριν από περίπου ένα μήνα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, οι ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες για να κερδίσουν, η εικόνα τους αγωνιστικά ήταν πολύ καλή, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί.

Κι από αυτά τα δύο παιχνίδια, η πειραϊκή ομάδα πήρε μόλις έναν βαθμό, που στοίχισαν πολύ στην κούρσα του τίτλου.

Η δύσκολη συνέχεια

Με βάση την εικόνα που έχει ο Ολυμπιακός αγωνιστικά εδώ και σχεδόν δύο μήνες, αλλά και με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του θα μπορούσε να είχε σκαρφαλώσει πιο ψηλά στη βαθμολογία.

Αντί γι' αυτό, όμως, οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην 4η θέση, κι ενώ απομένουν μόλις τέσσερις αγώνες μέχρι το φινάλε της περιόδου.

Ματς στα οποία η πειραϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τη Λαμία και την ΑΕΚ και εκτός τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει τα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League, στα οποία θα πρέπει να παλέψει σκληρά, να ξοδέψει δυνάμεις, ενέργεια κι ενδεχομένως να τον επηρεάσουν στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που η ισοπαλία εναντίον του Άρη ήταν μία πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους.

Ειδικά δε, από τη στιγμή που η πειραϊκή ομάδα με την απόδοσή της θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Τα λάθη τούς στοίχισαν δύο ακόμη βαθμούς

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει εξασφαλισμένη ακόμη τη συμμετοχή του στην Ευρώπη τη νέα περίοδο, αφού εξακολουθεί να είναι τέταρτος στη βαθμολογία.

Στο χέρι του είναι να φτιάξει το μέλλον του, αλλά δεν θα πρέπει να επαναληφθούν άλλα λάθη.

Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας όφειλαν να είναι πιο συγκεντρωμένοι, ουσιαστικοί κι αποφασιστικοί στον αγώνα με τον Άρη.

Μπήκαν στο ματς γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ άφησε βαθμούς στη Λαμία κι αντί να το εκμεταλλευτούν ξόδευαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Και σαν μην έφτανε αυτό, βρέθηκαν να κυνηγούν και στο σκορ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Και μετά την ισοφάριση από τον Ζέλσον Μαρτίνς η ενέργεια που έβγαλαν δεν ήταν ανάλογη των απαιτήσεων, παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν από το προηγούμενο παιχνίδι.

Οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ

Ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, επαναφέροντας ουσιαστικά τους βασικούς στο ματς με τον Άρη, πλην του Ποντένσε.

Συγκεκριμένα, οι Ροντινέι, Ορτέγκα, Ντόη, Κάρμο, Έσε, Γιόβετιτς, Φορτούνης και Ελ Κααμπί πήραν τις θέσεων των Κίνι, Ρίτσαρντς, Ρέτσου, Άμπι, Τσικίνιο, Όρτα, Ποντένσε και Ναβάρο.

Η αρχική σύνθεση ήταν πιο κοντά σε αυτή που είχε χρησιμοποιήσει ο Ισπανός προπονητής εναντίον της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας δύο αλλαγές, δηλαδή τους Ιμπόρα και Ζέλσον Μαρτίνς αντί των Τσικίνιο και Ποντένσε.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, είχε γκολ με τον Γιόβετιτς που δεν μέτρησε -για φάουλ νωρίτερα του Μαρτίνς στον Μοντόγια-, δοκάρια με τον Ιμπόρα και τον Ελ Κααμπί κι άλλες σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ελ Κααμπί, Έσε και Γιόβετιτς.

Οι ερυθρόλευκοι κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα από το πρώτο 45λεπτο. Ωστόσο, στις αρχές του δευτέρου μέρους βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με την πλάτη στον τοίχο κι αυτό φάνηκε πως επηρέασε τη ψυχολογία των παικτών.

Βέβαια, η πειραϊκή ομάδα ισοφάρισε γρήγορα, αλλά δεν είναι εύκολο σε δύσκολα εκτός έδρας ματς να φτάνει κανείς σε ανατροπές του σκορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα