Adspend-ρεκόρ για τη Meta, μείωση του engagement στο TikTok

Ηγετικές θέσεις στη δημιουργία οργανικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ χρηστών και brands κατέχουν το Instagram και το TikTok, ωστόσο, το engagement στην πλατφόρμα της Meta χαρακτηρίζεται από ανοδική τάση, ενώ στην πλατφόρμα της ByteDance από καθοδική τάση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης «Social Media Benchmarks» της πλατφόρμας Emplifi, η οποία διερεύνησε τόσο την οργανική, όσο και την επί πληρωμή δραστηριότητα σε Instagram,

Facebook, TikTok και X για περισσότερα από 325.000 global brands το δ΄ τρίμηνο του 2023, το Instagram συνεχίζει να προπορεύεται του TikTok στα οργανικά video views – μια τάση την οποία διατηρεί από τις αρχές του 2022. Τα Reels και τα carousels αποτελούν τα formats με τις υψηλότερες επιδόσεις για οργανικό περιεχόμενο στο Instagram, παρέχοντάς του κατά μέσο όρο 65 post interactions.

Ενώ το IG και το FB απέκτησαν τον μεγαλύτερο ρυθμό engagement για το οργανικό περιεχόμενο σε 2 χρόνια, το οργανικό engagement στο TK συνέχισε την πτωτική πορεία του -κατά 39% το δ΄ τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2022. Επίσης, παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί του engagement στο TK παραμένουν ισχυροί σε σύγκριση με το FB και το X, τα post interactions ανά 1.000 impressions βαίνουν μειούμενα -κατά 26% από τις αρχές του 2022.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα