Αύξηση κατά 40% στα έσοδα του TikTok το 2023

Σε «καλό δρόμο» βρίσκεται το TikTok, ώστε να κυριαρχήσει της Meta, σύμφωνα με τους Financial Times που αναφέρουν πως η πλατφόρμα έβγαλε 120 δισ. δολάρια παγκοσμίως το 2023, αυξημένα κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τα 16 δισ. δολάρια από αυτά να προέρχονται μόνο από τις ΗΠΑ.

Το TikTok αναδεικνύεται σε μια από τις σημαντικότερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, όχι μόνο

γιατί βγάζει αρκετά χρήματα και ψυχαγωγεί κόσμο, αλλά γιατί σύμφωνα με έρευνες, η πλατφόρμα είναι αποτελεσματική με διαφορετικούς τρόπους συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της, ιδιαίτερα στον τομέα της απόκτησης νέων πελατών.

Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο κοινό του TikTok, με 1,56 δισ. χρήστες κάθε μήνα, είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο αυτό του Instagram με 1,65 δισ. Ενώ η ByteDance (μητρική του TikTok με έδρα το Πεκίνο) στο σύνολό της μπορεί να έχει κέρδη, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις κινεζικές δραστηριότητές της.

Ωστόσο, το TikTok δαπανά πολλά για να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου. Η τεράστια αύξηση των εσόδων της πλατφόρμας έρχεται εν μέσω της ψήφισης ενός νομοσχεδίου από το Κογκρέσο των ΗΠΑ που θα μπορούσε να την αναγκάσει να πουλήσει σε μη κινεζική εταιρεία εντός έξι μηνών.

Το νομοσχέδιο ακόμη δεν έχει συζητηθεί στη Γερουσία των ΗΠΑ.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αύξηση, TikTok, 2023,afxisi, TikTok, 2023