Από την IPG στην Publicis το creative της Pfizer

Η Pfizer μετακίνησε τον creative λογαριασμό της από τις FCB και IPG Health του Interpublic Group στην Publicis, μόλις 10 μήνες μετά την ενοποίηση των δραστηριοτήτων με τις δύο εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες του Campaign.

Η IPG διατηρεί τον λογαριασμό δημοσίων σχέσεων της

Pfizer, που κέρδισε τον Ιούνιο. Οι εταιρείες PR της περιλαμβάνουν τις Weber Shandwick και Golin, οι οποίες εργάζονται υπό την ομπρέλα της Dxtra Health. Η Pfizer επιβεβαίωσε ότι «θα ενσωματώσει πλήρως το δημιουργικό κομμάτι στο υπάρχον σχήμα της Publicis», το οποίο ήδη καλύπτει τα δεδομένα, τα μέσα ενημέρωσης και την παραγωγή.

Ο φαρμακευτικός γίγαντας ανέθεσε τον Μάιο στην IPG τον παγκόσμιο δημιουργικό λογαριασμό του και στην Publicis Groupe το media planning and buying. Ο λογαριασμός, αξίας 1,41 δισ. δολαρίων, ήταν η μεγαλύτερη κίνηση λογαριασμού του 2023, καλύπτοντας περισσότερες από 30 αγορές, σύμφωνα με το Advertising Intelligence της Campaign.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση των χαμηλότερων ετήσιων εσόδων της Pfizer από το 2020, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 41% στα 58,5 δισ. δολάρια το 2023, από το ρεκόρ των 100,3 δισ. δολαρίων εσόδων το προηγούμενο έτος.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα