Η Apple εστιάζει στο εγχείρημα «AI»

Η Apple εγκαταλείπει σταδιακά το project ηλεκτροκίνηση, στο οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις δύο υψηλόβαθμων στελεχών της. Έτσι, αρκετοί από τους 2.000 εργαζομένους, οι οποίοι στελέχωναν την ομάδα αυτοκινήτου της Apple, γνωστής και ως Special Projects Group, θα μεταφερθούν στο τμήμα ΑΙ, υπό τον John

Giannandrea. Καθώς οι προτεραιότητες της εταιρείας αλλάζουν, οι εργαζόμενοι αυτοί θα εστιάσουν σε έργα σχετικά με το generative AI.

Η απόφαση της Apple να περιορίσει σταδιακά το έργο, σηματοδοτεί, σύμφωνα με το Bloomberg, το τέλος μιας προσπάθειας πολλών δισ. δολαρίων, με τίτλο Project Titan, η οποία φέρεται να είχε ξεκινήσει να εργάζεται για ένα αυτοκίνητο από το 2014. Το αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα με εσωτερικό που προσομοίαζε σε λιμουζίνα θα περιείχε πλοήγηση καθοδηγούμενη με τη φωνή.

Η δε μετατόπιση προς το ΑΙ θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να εστιάσει περισσότερο σε έργα αναζήτησης. Η Apple αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το Bloomberg, πλήθος προκλήσεων αναφορικά με το AI, καθώς είχε επιχειρήσει να κατασκευάσει για το αυτοκίνητο ένα ισχυρό σύστημα AI το οποίο θα εξοικονομεί ενέργεια και θα είναι αρκετό να το καταστήσει πλήρως αυτόματο. Η εταιρεία σχεδιάζει να αποκαλύψει νέες AI δυνατότητες στο συνέδριο προγραμματιστών της τον Ιούνιο.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα