Η ενίσχυση του adspend στο επίκεντρο της νέας στρατηγικής της Unilever

Ο νέος CEO της Unilever, Hein Schumacher, παρουσίασε τη νέα στρατηγική την οποία σχεδίασε για τον όμιλο, με σκοπό να ενισχύσει ταχύτερα την ανάπτυξη, αποδεχόμενος ότι η απόδοση των FMCGs μειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Hein Schumacher σχεδίαζε την εν λόγω

στρατηγική από την ανάληψη των καθηκόντων του από τον προκάτοχό του Alan Jope, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η στρατηγική της Unilever προσελκύει το ενδιαφέρον της marketing κοινότητας όχι μόνο εξαιτίας του ετήσιου budget της ύψους έξι δισ. λιρών, αλλά και διότι η εταιρεία αποτελεί έναν από τους πρωτεργάτες του brand purpose marketing.

Από την πλευρά του, ο Hein Schumacher απομακρύνθηκε από την τάση, με την παρουσίαση της περασμένης εβδομάδας να διαγιγνώσκει ότι «η εταιρεία είναι ένοχη για την αναγκαστική επιβολή του purpose σε κάθε brand», ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι «όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο και με αξιοπιστία, το brand purpose μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό».

Έτσι, ενώ οι Brand Heads θα μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι εάν το brand τους χρειάζεται ένα εμφανές purpose, ο Hein Schumacher σχεδιάζει επίσης «να αυξήσει το απόλυτο επίπεδο του brand and marketing investment».

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα