ΠΕΦ: «Έκρηξη» επενδύσεων από τον κλάδο φαρμάκου στην Τρίπολη

Εκδήλωση για τις επενδύσεις στον κλάδο του φαρμάκου πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης με θέμα «Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας», όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν και οι επενδύσεις 3 ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στην Τρίπολη.

Στον χαιρετισμό του ο Yπουργός Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σημασία του νόμου για τον συμψηφισμό clawback – επενδύσεων που από τον Οκτώβριο του 2019 έχει οδηγήσει στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων ήδη άνω των 600 εκ. ευρώ ενώ ο στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να ξεπεράσουν το 1,2 δισ.

Ο

Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, μέλος του ΔΣ του ευρωπαϊκού συνδέσμου Medicines for Europe και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Elpen, τόνισε πως το συνολικό ύψος των επενδύσεων που υλοποιούνται στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης είναι 180 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ ο Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, και Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Demo, ανέφερε πως με την ολοκλήρωση της επένδυσης της Demo στην Τρίπολη, η εταιρεία θα συγκαταλέγεται στις 3 μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής πενικιλινούχων & ογκολογικών φαρμάκων της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα