Πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ στην Apple από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε στην Apple πρόστιμο άνω των 1,8 δισ. ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά των music streaming apps σε χρήστες iPhone και iPad («χρήστες iOS») μέσω του App Store.

Ειδικότερα, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η Apple

εφάρμοσε περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμογών που τους εμπόδιζαν να ενημερώνουν τους χρήστες του iOS για εναλλακτικές και φθηνότερες υπηρεσίες συνδρομής μουσικής που είναι διαθέσιμες εκτός της εφαρμογής, πράγμα παράνομο, σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ.

Η συμπεριφορά της Apple, η οποία διήρκεσε σχεδόν δέκα χρόνια, μπορεί να οδήγησε πολλούς χρήστες iOS να πληρώνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές για music streaming συνδρομές, λόγω της υψηλής προμήθειας που επέβαλε η Apple στους προγραμματιστές.

Επιπλέον, οι διατάξεις της Apple οδήγησαν σε μη χρηματική ζημία με τη μορφή υποβαθμισμένης εμπειρίας του χρήστη: οι χρήστες του iOS είτε έπρεπε να εμπλακούν σε μια δύσκολη αναζήτηση πριν βρουν τις σχετικές προσφορές εκτός της εφαρμογής, είτε δεν εγγράφηκαν ποτέ σε καμία υπηρεσία επειδή δεν βρήκαν μόνοι τους τη σωστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα