Το 75% των εργαζόμενων παγκοσμίως χρησιμοποιούν ΑΙ καθημερινά

Καθώς η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερους κλάδους, το Marketing δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει έκθεση του LinkedIn με τη συμμετοχή 31.000 ατόμων από 31 χώρες.

Σύμφωνα με αυτή, η χρήση του ΑΙ έχει σχεδόν διπλασιαστεί τους τελευταίους 6 μήνες με το 75% των εργαζόμενων παγκοσμίως να χρησιμοποιούν εργαλεία ΑΙ καθημερινά. Οι 9 στους 10 χρήστες ανέφεραν πως χρησιμοποιούν καθημερινά

το ΑΙ ενώ πάνω από ποσοστό άνω του 80% τόνισαν πως τους βοηθά να είναι πιο δημιουργικοί και να απολαμβάνουν περισσότερο τη δουλειά τους.

Αρκετοί ωστόσο εργαζόμενοι ανησυχούν πως το ΑΙ θα τους αντικαταστήσει. Και καθώς ο όγκος της εργασίας είναι μεγάλος, πολλοί από αυτούς (68%) καταφεύγουν σε εργαλεία ΑΙ ενώ σχεδόν οι μισοί (46%) νιώθουν εξαντλημένοι από burn out. Τα 2/3 των εργοδοτών αναφέρουν πως δεν θα προσλάβουν κάποιον χωρίς δεξιότητες ΑΙ ενώ ποσοστό 71% αναφέρει πως θα προτιμούσε να προσλάβει έναν λιγότερο έμπειρο εργαζόμενο αλλά με δεξιότητες ΑΙ παρά έναν έμπειρο χωρίς επαφή με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η έρευνα αναφέρει πως σημαντικό εργαλείο και στο Marketing αποτελεί πλέον το ΑΙ με το 55% των συμμετεχόντων να αναφέρει αύξηση αποτελεσματικότητας εστιάζοντας σε σημαντικότερες εργασίες.

(Πηγή: Mediapost)

Keywords
Τυχαία Θέματα